bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Bakhmut street art camp. Літній молодіжний табір у Бахмуті
13.07.2021

Якщо ви хочете заохочувати людей зробити світ кращим, вам потрібні дієві інструменти: мистецтво - це одне з них. Ми шукаємо молодих активістів з різних куточків України, щоб надати їм творчі методи для впровадження змін у суспільстві в частині зміцнення місцевої демократії, збільшення комунікацій, покращення місцевого середовища та простору для громадськості.
 
Після звільнення влітку 2014 року у Бахмуті, як і в інших містах регіону, відкрилися можливості для громадських ініціатив. Громадяни почали дивитись іншими очима на свої міста. Незалежні культурні проєкти та місцева активність, орієнтована на охорону навколишнього середовища, українську культуру на Донбасі, місцеву історію, міжнародні обміни та права меншин, відіграють незрівнянно істотну роль, ніж раніше. Разом з вами ми хочемо зустріти цікавих людей, активістів, місцевих журналістів з регіону та стати разом з ними частиною змін у Бахмуті.
 
Запрошуємо до участі! Ви проведете 9 днів у команді активних та креативних людей. Ми плануємо разом дослідити Бахмут, познайомитися з місцевими жителями та відкрити історію міста минулого та сьогодення, зрозуміти актуальні виклики для місцевої громади. Ви отримаєте можливість відвідати різні творчі майстерні з режисерами кіно, художниками, активістами громадянського суспільства з Німеччини та іншими творчими людьми.

Вимоги до учасників та учасниць:
 ви повинні бути з України у віці від 18 до 24 років.
 бажано мати ноутбук та телефон з камерою або відеокамеру (наявність не впливає на результати відбору).
 
Витрати на проживання, харчування та екскурсії покриваються проєктом. Квитки на поїзд або автобус в обидва кінці, другим класом, в межах України відшкодовуються проєктом.
Мова: українська та російська
 
Майстерні
Відео-майстерня:
Ви познайомитися з основами створення та редагування відео. Разом у групі, з залученням громади, ми спробуємо створити відео та передати наші думки стосовно важливих для молоді соціальних тем.
 
Художня майстерня:
Ми не вчимо малювати, ми надаємо інструменти і матеріали для самовираження, а також підтримку. Робота в майстерні побудована на принципах свободи і добровільності. Ми вчимось на власному досвіді, спостерігаємо за роботою один одного і беремо щось від цього, експериментуємо і пробуємо нові формати.
 
Майстерня креативного письма:
Допоможе вдосконалити своє критичне мислення та знайти нові перспективи, ви матимете змогу відпрацьовувати командну роботу та створите креативні гасла у групі.
Під час кожної майстерні група вирішує, які теми вона хотіла б відобразити у творчому процесі. Ми заохочуємо вас забути про шкільні методи та формальне навчання. Ви будете навчатися завдяки новим освітнім інструментам через спілкування та обмін досвідом. Ми також матимемо час літнього відпочинку за барбекю, музикою та спортивними заходами, екскурсіями та прогулянками пішки містом.
 
Тренери:
Тім Бозе - політолог з Німеччини. Він працює в берлінській ГО «DRA» у програмі з моніторингу прав людини та підтримки громадянського суспільства на сході України, м. Берлін.
Тетяна Крюковська – режисер, тренерка міжнародних молодіжних обмінів. Авторка документального відео-проекту «Our home film», керівниця громадської організації «Толерантність у тобі», м. Київ.
Маша Вишедська – художниця, авторка колективних та персональних виставок, муралів в містах, портретів, коміксів, стріт-арт лабораторій та творчих майстернь, інших арт-проєктів, м. Бахмут.
 
Якщо ви вибрали цей літній табір, скористайтесь посиланням, щоб подати заявку: https://docs.google.com/…/18g7cEo_UDRsyv…/viewform…
Чекаємо на ваші заявки!
 
Кінцевий термін подання заявки:
25 липня 2021 року

Ми прагнемо різноманітності та заохочуємо кандидатів жінок та чоловіків з усіх національних, релігійних та етнічних груп України подавати заявки. Цей літній табір підтримується Міністерством закордонних справ Німеччини і є частиною проєкту для Донбасу, координатором якого є організація DRA e.V. м.Берлін - працює на сході України в особі Центру громадянського суспільства «Друкарня». Партнером проєкту є українська Громадська Організація «Толерантність у тобі».
Авторка наведених люстрацій - Masha Vushedsky.

Контакти

  • +380504783039 Тетяна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.