bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн дискусія: Як працювати в культурі в умовах невизначеності.
26.07.2021

Життя і праця зайнятих у сфері культури наповнені невизначеністю. На який термін мені запропонують цей контракт? Чи замовник заплатить мені за виконану роботу вчасно? Які результати грантового конкурсу, у якому я беру участь?

Працівни_ці справляються із невизначеністю, працюючи в декількох проєктах одночасно та підтримуючи соціальні зв’язки у сфері, щоб бути в курсі можливостей та забезпечити наявність нових проєктів.

Культурні установи й організації керують невизначеністю через проєктну роботу та короткострокові контракти, уникаючи високих витрат, щоб залишатися пристосованими до потреб ринку.

Ми вважаємо, що керувати невизначеністю не є завданням окремої людини. Умови праці можна і потрібно покращувати за допомогою розвитку відповідних політик на місцевому та національному рівнях.

Запрошуємо вас у четвер, 29 липня, з 11:00 до 13:00 на онлайн-дискусію про те, як невизначеність майбутнього впливає на кар’єрний розвиток і умови праці у сфері культури і креативності. Пропонуємо обговорити такі теми:

  • Яким чином культурні установи, креативні організації перелаштовують робочі процеси в часи криз та інших викликів?
  • Як працівни_ці культури і креативності справляються з невизначеністю і відстоюють свої права?
  • Що держава може зробити для підтримки працівни_ць сектору та зменшення невизначеності у сфері культури і креативності?

Запрошені спікер_ки:

  • Леся Кульчинська, культурологиня, кураторка, дослідниця візуальної культури, кандидатка наук мистецтвознавства;
  • Дарія Бадьйор, кураторка міжнародного кінофестивалю “Київський тиждень критики”, співзасновниця Спілки кінокритиків України;
  • Ірина Батуревич, керівниця відділу стратегічної роботи та аналітики, заступниця директорки Українського інституту книги;
  • Марина Дубина, перекладачка й редакторка книжок і коміксів, членкиня ініціативної групи «Translators in Action» й команди фестивалю TRANSLATORIUM;
  • представни_ця УКФ.

Модератор_ка: Анастасія Боброва, аналітикиня, керівниця проєктів Сedos.

Подія пройде онлайн. Щоб приєднатися до зустрічі у Zoom і мати змогу ставити запитання спікер_кам, просимо зареєструватися. Подія також транслюватиметься на сторінці Cedos у Фейсбуці.

Захід проходить у межах дослідження умов праці у сфері культури та креативних індустрій, яке аналітичний центр Cedos проводить за підтримки Українського культурного фонду. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.