bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація нового додатку гри «Світ Громад» про просування ЦСР
09.11.2021

useREuse - презентація експериментального ігрового додатку, для просування ЦСР, усвідомленого ставлення до ресурсів та використання ресурсів в межах своєї громади

12 листопада 2021 року о 15:00 відбудеться офіціний реліз та презентація ігрового симуляційного додатку useREuse для практичної популяризації Цілей сталого розвитку, розробленого ГО «Інститут політико-інформаційних досліджень» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Для кого?

До участі у заході запрошуємо насамперед:

 - місцевих активістів, які займаються просування еко-повістки у громаді

 - проєктних менеджерів, які шукають інноваційні та інтерактивні формати, які можна застосувати в місцевих громадах

 - усіх, хто хоче знайти практичну ідею для свого проєкту, пов’язаного з просуванням Цілей сталого розвитку та еко-підходу до щоденного життя

Участь можлива за умови попередньої реєстрації

Контекст

useREuse - ігровий додаток покликаний допомогти місцевим активістам знайти однодумців, аби побудувати в себе громаду, яка мінімально шкодить середовищу і забезпечує свої потреби внутрішніми ресурсами. Тобто таку, в якій кожен член розуміє наслідки впливу своїх дій на середовище: якщо продукуєш щось, намагайся зрозуміти як ти це повторно будеш використовувати.

Основу додатку становлять практичне осмислення та поширення понять «циркулярна економіка» та «екопроповідник(ця)».

Екопроповідник/(ця) - людина, яка 100% розбирається в цілях сталого розвитку, при чому не в теорії, а на практиці. І «еко» в слові «екопровідник/-ця» - це далеко не тільки про екологію в сенсі «піклування про природу», а про «екосистему» в сенсі розуміння середовища, в якому живеш. Екопроповідники допомагають ненав’язливо адаптувати політики та процедури в громаді в контексті руху людства до досягнення цілей сталого розвитку. Є однією з перспективних професій майбутнього. 

Громада циркулярної економіки - це громада, яка навіть ті відходи, які продукує, здатна наново залучити у виробництво через переробку. Таким чином економічний цикл проходить по колу, а гроші не виходять з екосистеми. Перетворення відходів на ресурс є одним з найбільш важливих напрямків циркулярної економіки, але так само важливою є боротьба з утворенням відходів. Адже щоб переробити вторинну сировину, потрібно знову затрачати енергію.

Як це працює?

Додаток  useReuse складається з додаткового ігрового реквізиту до настільної гри-тренінгу “Світ Громад: Акселератор-ІІІ” у комбінації з практичним онлайн-курсом «Я-екопроповідник(ця)»

Для довідки: 

Додаток useREuse розроблено у межах проєкту «Молодіжний кластер у громаді: гейміфікована акселераційна програма для пошуку та залучення молоді в життя своєї громади», що реалізується ГО «Інститут політико-інформаційних досліджень», у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.