bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як може працювати механізм відсоткового відрахування
24.11.2021

30 листопада під час Х Форуму розвитку громадянського суспільства України Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства представить спрощений погляд на те, як міг би працювати механізм відсоткового відрахування, якби його запровадили в Україні.

Що таке механізм відсоткового відрахування? Це можливість українців і українок, які мають доходи, що підпадають під податок на дохід фізичної особи (ПДФО), спрямовувати частину сплачених податків на потреби неприбуткових організацій. Про це більш докладно розповідає юрист, менеджер з адвокації Центру демократії та верховенства права Гліб Колесов.

Що за спрощений погляд на механізм відсоткового відрахування? Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства пропонує всім охочим автоматично розрахувати ту суму зі сплачених податків, яка може бути спрямована до однієї або двох громадських та/або благодійних організацій на розсуд людини. Спрощеність полягатиме в тому, що розрахунок відбуватиметься тільки на “зарплатні” доходи, хоча законодавча ідея механізму відсоткового відрахування передбачає, що право на часткове спрямування сплаченого ПДФО до неприбуткових поширюватиметься на майже всі випадки нарахування ПДФО (а це також продаж автомобіля чи земельної ділянки тощо).

То як порахувати й зрозуміти, скільки я можу спрямувати податків на потреби хороших організацій? Для цього можна перейти за посиланням і заповнити поля анкети, яка сама все обрахує й ви побачите, які обсяги коштів зможуть у майбутньому отримувати неприбуткові організації, коли буде запроваджено механізм відсоткового відрахування. Також не забудьте відправити анкету натисканням кнопки “Надіслати”.

Що в результаті? На Х Форумі розвитку громадянського суспільства України можна буде дізнатися про узагальнені підсумки анкетування по механізму відсоткового відрахування: скільки опитаних готові “віддати” частину своїх податків громадським і благодійним організаціям, який “портрет” жертвувача й на які об’єми коштів зможуть розраховувати неприбуткові в разі впровадження відсоткового механізму. Тому заповнюйте анкету, реєструйтеся на Форум і приходьте на панельну дискусію “Фінансова сталість неприбуткових організацій: кращі практики від держави”.

Ця активність організована в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Контакти

  • Артем Коновалов

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.