bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Наркотична пастка: як допомогти родинам споживачів/-ок наркотиків?
20.12.2021

22 грудня о 19:00 приєднуйтеся до онлайн-дискусії « «Наркотична пастка: як допомогти родинам споживачів/-ок наркотиків?»»

За різними даними, в Україні понад 300 тисяч осіб вживають наркотики ін’єкційно. Наркозалежність – це проблема, яка перетворюється на трагедію як для самої людини, так і для її родини. Буває, що родини споживачів/-ок ін’єкційних наркотиків підтримують та намагаються витягнути близьку людину з наркотичної пастки. На жаль, є і протилежні ситуації, коли близькі відвертаються. 

Родини ін’єкційних споживачів/-ок наркотиків зіштовхуються з дискримінацією та стигматизацією, відсутністю ефективної державної політики щодо допомоги наркозалежним та їхнім сім’ям. 

Окремі громадські ініціативи не вирішують усіх проблем. А статистика кількості ін’єкційних наркозалежних вказує на те, що для вирішення проблеми потрібен комплексний підхід. 

У цій розмові обговоримо, чому підтримка родини необхідна споживачам/-кам ін’єкційних наркотиків? На яку допомогу від держави можуть розраховувати наркозалежні та їхні сім’ї? Та які існують практики захисту прав людини родин споживачів наркотиків. 

Дискусія відбувається дотично до показу стрічки «Малий Самді» (Палома Сермон-Дай, Бельгія) в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE у межах 18 Мандрівного Docudays UA. У стрічці режисерка Палома Сермон-Дай ділиться власною родинною історією та зображує близькі стосунки її мами з братом Дам’єном Самді, який більшу частину життя бореться з наркозалежністю. 

У дискусії візьмуть участь Володимир Курач, керівник Центру Терапії Залежностей «ТАКТИКА», громадський діяч; Максим Буткевич,координатор системи REAct в Україні; психологиня, яка працює з родинами споживачів/-ок ін’єкційних наркотиків (уточнюється). Модеруватиме Євген Павлюковський, журналіст. 

Трансляцію розмови дивіться на DOCUSPACE та на Facebook сторінці Docudays UA. Щоб отримати нагадування про подію, потрібно зареєструватися: https://bit.ly/30vocDG

Контакти

  • Щоб отримати нагадування про подію
  • потрібно зареєструватися: https://bit.ly/30vocDG

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.