bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошення до ініціативної групи щодо створення в Світлодарській громаді Ради ВПО
22.12.2021

Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» (БО «БФ «ССС») спільно з NRC (Норвезька рада у справах біженців - правова допомога)) реалізує проєкт «Підтримка місцевих адвокацій на основі профілювання ситуації ВПО у Донецькій області». 

У громаді зареєстровано понад дві з половиною тисячі внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Створення Ради з питань ВПО при Світлодарській міській військово-цивільній адміністрації (Рада ВПО) — це можливість покращити забезпечення потреб та захист прав цієї категорії осіб.

Рада ВПО сприятиме посиленню соціального захисту ВПО, забезпечить долучення активних громадян до процесів прийняття рішень на рівні громади, і передусім щодо питань, які пов’язані з конфліктом та інтеграцією ВПО.

Ключове завдання Ради ВПО — реалізація місцевої політики у сфері захисту прав ВПО та залучення активних громадян до участі в місцевих та обласних програмах, якими передбачено заходи інтеграції ВПО, зокрема щодо координації проведення оцінки потреб, планування та надання базових послуг, розв’язання житлових питань тощо.

Ви можете долучитися до процесу створення у Світлодарській громаді Ради ВПО; стати членом або членкинею ініціативної групи та взяти участь у розробці положення про Раду ВПО та формуванні її персонального складу. Разом з іншими членами та членкинями Ради ВПО, ви матимете можливість вдосконалювати місцеві політики щодо захисту прав ВПО в приймаючій громаді.

Якщо ви хочете доєднатися до діяльності такого консультативно-дорадчого органу, звертайтеся до Оксани Савицької, нашої регіональної координаторки в Донецькій області, до 10 січня 2022 року. Вона надасть усю необхідну інформацію за телефоном +38 (050) 763 29 10 або електронною поштою [email protected].

______________________________________________________________________________

Цю публікацію підготовлено за сприяння Норвезької ради у справах біженців (NRC) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії. За зміст публікації відповідає лише БО «БФ «ССС», і він жодною мірою не відображає погляди NRC та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.