bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як посилити безпеку України? Армія, енергетика, кіберпростір
21.01.2022

26 січня о 17:00 Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ разом із Фондом Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund) організовують онлайн-круглий стіл Трансатлантичної робочої групи (Transatlantic Task Force on Ukraine) «Як посилити безпеку України? Армія, енергетика, кіберпростір».

Нещодавня кібератака на українські установи, добудований газопровід «Північний потік-2» та інформація про російських диверсантів на українській території свідчать про продовження політики Кремля щодо дестабілізації Україні. Росія активно використовує всі наявні слабкі місця в українській інфраструктурі та системах безпеки для досягнення своїх геополітичних цілей.

У відповідь Україна запровадила Національну систему стійкості, передбачені заходи якої дають змогу державі та українському суспільству виявляти, запобігати та зменшувати загрози національній безпеці, зокрема критичній інфраструктурі.

Ми подискутуємо про спроможність і військовий вимір Національної системи стійкості та як українське громадянське суспільство може допомогти її посилити. Також ми поговоримо, як Євросоюз, США, НАТО та інші партнери України підтримують Національну систему стійкості.

Спікери:

  • Єгор Чернєв, народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації, член міжпарламентської ради Україна-НАТО
  • Олена Павленко, президентка DiXi Grouр
  • Марія Золкіна, політична аналітикиня Фонду «Демократичні Ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Модератори:

  • Джонатан Кац, старший науковий співробітник Фонду Маршалла Сполучених Штатів
  • Олена Прокопенко, позаштатна наукова співробітниця Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Фонду Маршалла Сполучених Штатів

Мова заходу: англійська (з перекладом українською)

Реєстрація за посиланням

Контактна особа: Джон Александер, [email protected]

Трансатлантична робоча група (TTFU) була створена в жовтні 2018 року Німецьким Фондом Маршалла США та Реанімаційним Пакетом Реформ за підтримки організацій громадянського суспільства України, включаючи Український кризовий медіа-центр. Основний фокус діяльності робочої групи полягає в забезпеченні платформи для посилення взаємодії між США, Європою та Україною, а також обміну інформацією між політиками, лідерами думок і громадськими організаціями щодо політичних, економічних і безпекових проблем, які впливають на Україну, її демократичний транзит і взаємодію із західними партнерами.

З огляду на стан глобальних, регіональних та внутрішніх викликів, включаючи COVID-19, з якими стикаються США, Європа та Україна, місія TTFU є як ніколи важливою для зміцнення трансатлантичного партнерства з Україною та регіоном, які продовжують протистояти загрозам та ворожій діяльності з боку Президента Росії Володимира Путіна.

Цей проєкт підтримується Чорноморським трастом регіонального співробітництва (the Black Sea Trust for Regional Cooperation), який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.