bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Швидка допомога діячам культури з України»
04.08.2022

Команда МГО “АРКА” відкриває можливості для журналістів та діячів мистецтва, – режисерів, художників, танцюристів, співаків, блогерів, ілюстраторів та фотографів. Перш за все, ми прагнемо підтримати творчу молодь, яка постраждала від російської агресії в Україні протягом останніх 8 років. Розуміючи, що з початком повномасштабного вторгнення численні креативні процеси застигли на паузі, ми хочемо створити простір для розкриття потенціалу взаємодії ромської та української культур в мистецькому та інформаційному вимірах.

Для участі в конкурсі приймаються концепти творчих ініціатив та журналістських матеріалів. Відібрані ідеї отримають фінансування у розмірі від 100 до 800 євро, а також інформаційну, інституційну та експертну підтримку команди.

Передбачається можливість презентації фінальних продуктів широкій аудиторії на міжнародних майданчиках, а також через наші комунікаційні канали, мережу партнерських організацій та інституцій.

Тематичний фокус заявок може стосуватися

-       проблематики дотримання прав людини,

-       окремих аспектів ромської культури та мистецтва,

-       активної участі ромів в боротьбі за суверенітет України,

-       руйнуванню існуючих стереотипів та наслідків патріархату.

Інші дотичні теми, які не є серед вищезгаданих –  також можуть бути розглянуті при попередньому узгодженні із координаторкою ініціативи.

 

Процес подачі заявки

Аби взяти участь в конкурсі, надішліть описаний нижче пакет документів українською або англійською мовами на адресу [email protected]. У темі листа обов’язково має бути зазначено назву конкурсу «Швидка допомога діячам культури з України»

Пакет документів включає:

- Опис проектної пропозиції з детальним планом реалізації викладеним максимум на одній сторінці (до 500 слів). Заявники можуть додавати візуальні та звукові приклади проекту, якщо це підсилить розуміння задумки;

- Чітко обгрунтований опис бюджету, необхідного для реалізації ініціативи (максимальний гонорар 800 євро).

- Мотиваційний лист, де буде зазначено, чому Вас зацікавила можливість працювати з ромською тематикою (макс. 300 слів);

- CV та портфоліо або посилання на раніше створені роботи (статті, візуальні та аудіоматеріали, блоги тощо);

У разі виникнення додаткових питань звертайтеся до координаторки конкурсу Чинари Маджідової за адресою: [email protected]

 

Дедлайн подачі заявки: до 31 серпня 2022 року 11:59 за східноєвропейським часом.

Критерії відбору:

- заявники/ці мають бути громадянами України. Пріоритет надаватиметься ромській молоді з України;

-немає вікових обмежень, але пріоритет буде надаватися молоді;

-володіння державною мовою обов’язкове! Знання англійської мови вважатиметься додатковою перевагою;

-заявники/ці повинні пов’язати свою роботу з темою ромських громад та ідентичності в Україні;

-заявники/ці мають надати роботу у встановлений спільно з координаторкою проекту термін;

-заявники/ці не будуть оцінюватися на основі гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, кольору шкіри, релігії, культури та/або інших захищених ознак;

-заявники/ці повинні дати згоду на використання створеного проекту на платформах ARCA.YNGO та DJANES.

Оголошення відібраних кандидатів та кандидаток буде здійснено до 26 вересня 2022 року. Відібрані учасники та учасниці повинні будуть підтримувати постійний зв’язок з координаторами проекту та повідомляти про хід роботи під час щотижневих зустрічей.

Термін подання результатів роботи буде обговорено індивідуально з кандидатами та кандидатками залежно від запропонованих ними проектів. Кінцева дата – має бути не пізніше 13 листопада, 12:00 за східноєвропейським часом.

 

Конкурс реалізовується за ресурсної підтримки Молодіжної агенції з адвокації ромської культури «АРКА», а також Європейського інституту ромської культури та мистецтва (ERIAC) у рамках фандрайзингової кампанії «Допомога ромам України».  Більше про кампанію читайте за посиланням.

 

 

Контакти

  • YNGO.ARCA@gmail.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.