bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Деколонізація і дерусифікація Миколаєва. Що з цим робити?»: public talk з Тарасом Кремінем
09.12.2022

Запрошуємо до участі в онлайновому public talk «Деколонізація і дерусифікація Миколаєва. Що з цим робити?» з мовним омбудсменом Тарасом Кремінем. Організатор події Платформа MY ART.
 
Захід відбудеться у четвер, 15 грудня, о 19:00 (за Київським часом) на платформі Zoom. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією.
 
Деколонізація і дерусифікація Миколаєва
 
Повномасштабна війна прискорила деколонізаційні процеси, які тривають в Україні вже 30 років. Імперське та радянське минуле досі живуть в колективній пам’яті та міцно відображені в публічних просторах наших міст: у топоніміці, в пам’ятниках та меморіальних дошках. І Миколаїв не виняток. Містянам потрібно визначитись із тим спадком, який залишився, а також знайти для нього нові формати і сенси.
 
У форматі Public Talk Тарас Кремінь поділитися своїми висновками й спостереженнями про деколонізацію і дерусифікацію українських міст з акцентом на Миколаєві. Про місцеві топоніми, які потребують переосмислення, про «пушкінопад» та повернення забутих імен української історії. Та взагалі, що робити із слідами двох імперій в публічному просторі міста? І як минуле та історія можуть допомогти у розбудові майбутнього?
 
Тарас Кремінь – український політик, науковець, громадський діяч, Уповноважений із захисту державної мови. Автор близько 100 наукових праць, присвячених історії української літератури.
 
Захід проходить в рамках проєкту «ПроЩо: Миколаїв?». 
 
Посилання на подію у Facebook.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.