bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально-правової підтримки ВПО
20.12.2022

У селищі Сарата Одеської області 23 грудня 2022 року відбудеться круглий стіл з обговорення проблем працевлаштування, житла та соціально-правової підтримки ВПО в умовах війни та воєнного стану. Також очікується напрацювання рекомендацій для більш ефективної роботи місцевих органів влади та неурядового сектору в цій сфері. До дискусії, яка організована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» спільно з Арцизьким місцевим центром з надання БВПД, долучаться представники місцевих рад, соціальних установ, центрів зайнятості, державних та недержавних роботодавців, соціальні працівники, волонтери та громадські активісти з Саратської, Татарбунарської та Арцизької громад Одеської області.

Основна мета обговорення - привернути увагу до проблем працевлаштування, житла та соціально-правової підтримки ВПО в умовах війни та воєнного стану, обмінятись досвідом та напрацювати бачення/рекомендації щодо більш ефективного реагування місцевих громад півдня Одеської області на виклики в цих сферах.

 

Для обговорення визначено три основні теми:

1) Проблеми працевлаштування ВПО в громадах перебування. Ефективність державних та недержавних програм підтримки зайнятості та бізнес-ініціатив ВПО в невеликих громадах. Перспективи «сезонної» зайнятості для ВПО.  

2) Практичні інструменти забезпечення житлових прав ВПО в громаді. Досвід громад щодо забезпечення житловим фондом потреб ВПО. Потреби ВПО щодо палива в зимовий період та можливості громад для такої підтримки в умовах ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

3) Організація системної соціально-правової підтримки ВПО в громадах перебування. Потреби ВПО в правових консультаціях, психологічної допомоги, соціальній підтримці жінок і дітей. Можливості місцевого самоврядування, державної системи БПД та неурядових організацій щодо надання правових та психосоціальних послуг ВПО в невеликих громадах.

Круглий стіл «Проблеми працевлаштування, житла та соціально-правової підтримки ВПО в умовах війни» відбудеться 23 грудня 2022 року (початок о 10:00), в приміщенні Саратської селищної публічної бібліотеки (вул. Соборна, 18, Сарата).

За додатковою інформацією щодо заходу звертайтеся до представників Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» телефоном чи електронною поштою: +38(067)208-11-22, [email protected]

Обговорення організовано спільно Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та Арцизьким місцевим центром з надання БВПД, в рамках реалізації проєкту «Захист прав людини постраждалих від війни в Україні», що реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» за підтримки Посольства Німеччини в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.