bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

CSR Ukraine відкриває реєстрацію на третій набір лідерської програми для молоді «SDG Амбасадори»
02.06.2023

CSR Ukraine, Центр “Розвиток КСВ” запускає третю хвилю лідерської програми  “SDG-Амбасадори” для молоді, яка триватиме з червня по вересень 2023 року. Програма спрямована на залучення молодих людей до просування Цілей сталого розвитку в Україні, реалізуючи власні проєкти в співпраці з бізнесом і реалізується в межах коштів, зібраних під час проведення web-a-thon Sustainability for Ukraine, організованого GlobeScan, CSR Europe і CSR Ukraine. Додаткова підтримка програми надана в межах проєкту ПРООН “Підтримка громадянського суспільства та молоді”, що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Лідерська програма розрахована для молоді 18-24 років, які зацікавлені у популяризації Цілей сталого розвитку в Україні, вільно володіють англійською та прагнуть створювати власні проєкти й бути соціально й екологічно відповідальними. Участь у Програмі є безплатною.

Після кількох етапів відбору, серед фіналістів буде обрано 17 SDG-Амбасадорів, яких очікує 5-денне офлайн навчання в Івано-Франківську з експертами в червні, розроблення та втілення власних проєктів із Цілей сталого розвитку, менторство від представників та представниць соціально відповідального бізнесу в Україні, знайомство з агенціями ООН та їх пріоритетами, можливість представляти Україну на національних та міжнародних заходах. Це все відбуватиметься протягом червня - вересня 2023 року. 

Для CSR Ukraine запуск третього сезону SDG-амбасадорів під час війни - це непросте, але свідоме рішення, яке свідчить про важливість, яку ми надаємо як цій програмі, так і Цілям сталого розвитку і їх ролі у післявоєнній відбудові.  Програма SDG-амбасадори - це про навчання та розвиток свідомої молоді, які надалі буде розбудовувати та розвивати Україну на засадах сталого розвитку,” - поділилась керівниця Центру “Розвиток КСВ” Марина Саприкіна

Молодіжна стратегія ООН визнає молодих людей як агентів позитивних змін із надзвичайним потенціалом, який урядам та інституціям слід всіляко підтримувати та розвивати. Через підтримку їх освіти та залучення, ПРООН допомагає молоді формувати стале майбутнє. Посилюючи голоси, сприяючи інклюзивності та розбудовуючи партнерства, ПРООН сприяє зростанню покоління лідерів, які зроблять вагомий внесок у досягнення Цілей сталого розвитку.” - зазначив Христофорос Політіс, заступник Постійного представника ПРООН в Україні

За попередні програми було 10 співпраць Амбасадорів з бізнесом, 40 виступів про Цілі сталого розвитку на національних та міжнародних майданчиках, та 500+ креативних ідей для досягнення глобальних Цілей. У межах програм були реалізовані круті молодіжні проєкти для досягнення Цілей сталого розвитку, серед яких гайд для молоді “Цілі сталого розвитку починаються з тебе”, фотопроєкт про важливість сортування сміття, настільна гра про відновлювальну енергетику, міжнародний дискусійний клуб про Цілі сталого розвитку на базі Вільнюського університету, програма з розвитку навичок для дітей-сиріт, проєкт для студенток військових закладів освіти про гендерну рівність та інші. 

До вересня 2023 року у межах програми SDG-Амбасадори 3.0 планує навчити 17 молодих людей Цілям сталого розвитку і залучити їх до просування сталого розвитку в Україні, реалізуючи власні ідеї й проєкти у співпраці з бізнесом. Лідерська програма передбачає офлайн навчання в Івано-Франківську (26-30 червня) менторство від бізнесу у реалізації власних SDG проєктів (липень-серпень 2023) та презентації власних проєктів на фіналі програми 25 вересня у Києві.

Програма реалізується в межах коштів, зібраних під час проведення web-a-thon Sustainability for Ukraine, організованого GlobeScan, CSR Europe і CSR Ukraine. Додаткова підтримка програми надана проєктом ПРООН “Підтримка громадянського суспільства та молоді”, що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Реєстрація відкрита за посиланням. Заявки приймаються до 10 червня.


CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» - експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими понад п’ятнадцять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Контакти

  • Наталія Швець
  • комунікаційниця CSR Ukraine [email protected] Руслана Єрмоличева
  • координаторка програми SDG Амбасадори [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.