bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перейменування топонімів у містах як шлях до подолання наслідків русифікації: public talk
27.06.2023

Запрошуємо до участі в онлайновому public talk «Перейменування топонімів у містах як шлях до подолання наслідків русифікації» з мистецький критиком та арткуратором Костянтином Дорошенком. Організатор події Платформа MY ART.

Захід відбудеться у вівторок, 4 липня, о 18:00 (за Київським часом) на платформі Zoom. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією.

"Перейменування топонімів у містах як шлях до подолання наслідків русифікації " з Костянтином Дорошенком

Українці продовжують захищати від російського вторгнення право на власну ідентичність. У цій війні особливого значення набуває подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики в Україні, у тому числі через очищення публічного простору від подібних символів.

 
У форматі public talk поговоримо про роботу Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму, а також про ситуацію з очищенням публічних просторів українських міст від символів імперського та радянського минулого по містах України.
 
Костянтин Дорошенко – мистецький критик, куратор, публіцист, медіаменеджер, член Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму.
 
Посилання на подію у Facebook.
 
Висновки та матеріали доповідей і дискусій, проведених у рамках заходу, надалі будуть враховані при розробці рекомендацій для подання на розгляд Комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших споруд на території Миколаєва.
 
Проект “Деколонізація: переосмислення імперського минулого в публічному просторі Миколаєва” реалізується Платформою MY ART у партнерстві з Агенцією розвитку Миколаєва за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.