bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Віртуальна екскурсія до парку Грутас – прикладу декомунізації у Литві
11.08.2023

 

Інкубатор демократичних ініціатив запрошує на віртуальну екскурсію до парку Грутас (Литва), що відбудеться 21 серпня о 15.00. Тривалість – півтори години.

На півдні Литви, недалеко від популярного курорту Друскінінкай, просто неба, у затінку ялинок і сосен розташовані демонтовані в 1989 р. пам’ятники радянського часу, привезені з міст і селищ Литви. Така кількість ідеологічних скульптур в одній експозиції - унікальне явище у світі. Це спадщина кількох десятиліть литовської монументалістики, яка розкриває історичну правду про радянську окупацію в Литві.

Під час заходу ви зможете:

1)  Побачити парк Грутас та його найцікавіші експонати під час трансляції наживо.

2)  Почути розповідь про історію створення парку від литовського ліцензованого гіда-екскурсовода Марка Псоніка.

3)  Взяти участь у обговоренні досвіду Литви у декомунізації та його релевантності для України

Захід проводять:

-     Марк Псонік, литовський ліцензований гід-екскурсовод.

-     Назарій Боярський, громадська організація «Інкубатор демократичних ініціатив», правозахисник і тренер неформальної освіти, член Тренерського пулу Ради Європи, незалежний експерт Мережі громадянської освіти Східної Європи (EENCE).

У зв’язку із залученням іноземного гіда, частково буде використовуватись російська мова.

Захід відбудеться в межах Каравану громадської освіти в Литві та Польщі. Метою Каравану є підтримка провайдерів громадянської освіти в регіоні Східного партнерства ЄС, які активно працюють над розбудовою громадянського суспільства, здатного просувати та захищати цінності демократії. Також Караван покликаний надати можливість участі у заходах з тематики громадянської освіти для людей, що вимушено опинились закордоном.

Як взяти участь?

До 20 серпня заповніть коротку анкету: https://forms.gle/hpMRDeoA82LCHMeUA Після реєстрації ви отримаєте електронний лист з підтвердженням, що містить інформацію про вхід на платформу. Участь у заході безоплатна

Долучайтесь до Facebook-події заходу: https://fb.me/e/BCWmSSkZ 

З додаткових питань звертайтесь, будь ласка, мейлом DII[email protected]

Також запрошуємо підписуватись на соціальні мережі Інкубатору демократичних ініціатив:

Facebook: https://www.facebook.com/DII.Ukraine/

YouTube: https://www.youtube.com/@DII.Ukraine

Instagram: https://www.instagram.com/DII.Ukraine/

Telegram: https://t.me/DII_Ukraine

Захід організовується консорціумом експертів та організацій EENCE у рамках проєкту «Караван громадянської освіти EENCE», що фінансується Федеральною агенцією з громадянської освіти (Bundeszentrale für politische Bildung / bpb) коштом, виділеним Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини, програма «Розширення співробітництва з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства та Росії». Проєкт реалізується ГО «Інкубатор демократичних ініціатив».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.