bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма обміну між Україною та Німеччиною у сферах документації військових злочинів
15.08.2023

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) у партнерстві з Cultural Vistas (Німеччина) та за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини розпочинає проект з підтримки українських журналістів, активістів, фіксерів й експертів, які залучені до питань документації військових злочинів рф та збереження історичної і культурної спадщини на рівні об’єднаних територіальних громад в Україні. 

Кінцевий термін подачі заявок: 5 вересня 2023 р.

20 представників громадянського суспільства та журналістської спільноти України матимуть можливість взяти участь у тижневій навчальній програмі в м. Берлін. 

Програма матиме два тематичні аспекти:

а) поглиблення знань через призму німецького досвіду щодо документації військових злочинів (розслідування за допомогою відкритих та закритих джерел, аналіз отриманої інформації, психологічний компонент тощо); 

б) вивчення досвіду німецьких колег щодо шляхів роботи з історичним минулим та збереженням історико-культурної спадщини.

Учасники також матимуть можливість прийняти участь в обговоренні з німецькими політиками та дипломатичними місіями в м. Берлін щодо військових злочинів рф, ефективних принципів роботи з іхньою документацією, важливості збереження української історико-культурної спадщини в умовах війни, а також необхідності подальшої підтримки України. 

Термін навчальної програми у м. Берлін: 3-10 листопада 2023 р.

Наприкінці навчального візиту учасники розроблять Плани дій стосовно втілення отриманих ресурсів і знань у власній роботі в Україні.  Захід має на меті розповсюдження знань, здобутих під час навчальної програми у м. Берлін серед ширшої аудиторії на місцевому рівні в Україні.

 

КРИТЕРІЇ ТА УМОВИ УЧАСТІ

Для участі в проекті необхідно:

  • займатися питаннями документації військових злочинів рф або збереження історичної та  культурної спадщини України;

  • мати діючий біометричний закордонний паспорт (та можливість виїзду закордон під час дії військового стану);

  • надіслати резюме та мотиваційний лист з обґрунтуванням Вашої зацікавленості у програмі та описом відповідного досвіду на адресу електронної пошти [email protected]
    Кінцевий термін подачі заявок: 5 вересня 2023 р.

Під час програми буде забезпечуватись синхронний переклад, тому знання англійської мови на базовому рівні буде достатньо для проходження конкурсу. Витрати на дорогу, проживання та харчування покриваються з боку організаторів.

У випадку виникнення питань, звертайтеся, будь ласка, за електронною адресою [email protected] (Мія Віллард, проект-менеджерка МЦПД). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.