bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні проводить Конкурс Есе
11.09.2023

Делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні (МКЧХ) оголошує проведення Конкурсу есе на тему «Нейтральність: перешкода чи каталізатор для ефективної гуманітарної діяльності?».

Будь-який збройний конфлікт несе невимовні людські страждання. І хоча людство донині не знайшло спосіб, як покласти їм край, воно все ж створило правила, покликані полегшити страждання тих, кого торкнулися наслідки війни. Ідеї гуманності спонукали до створення гуманітарних організацій, здатних допомагати жертвам війни по обидва боки конфлікту. При цьому можливості таких організацій виконувати гуманітарні задачі визначаються з огляду на їхнє вміння сумлінно дотримуватись принципів неупередженості, нейтральності та незалежності.

Історія пропонує багато прикладів, коли нейтральність дозволяла гуманітарним організаціям отримати доступ до населення та надати йому допомогу в розпал збройного конфлікту. І часто саме нейтральність відкривала можливості для діалогу з воюючими сторонами, який дозволяв нагадати їм про їхні зобов’язання за міжнародним гуманітарним правом.

Чи потрібно гуманітарним організаціям дотримуватися принципу нейтральності в сучасних збройних конфліктах? Чи нинішній світовий «ландшафт» змінив умови гри? Висловити думку щодо цієї актуальної теми ми запрошуємо студентів, аспірантів та молодих науковців (віком до 35 років) закладів вищої освіти в Україні.

Усіх охочих взяти участь у конкурсі просимо заповнити електронну форму та подати своє есе за цим посиланням до 15 вересня 2023 року (включно). Участь у конкурсі індивідуальна, колективні роботи не приймаються. Переможців буде оголошено 9 жовтня 2023 року.

Щоб отримати більш детальну інформацію про конкурс, призи та вимоги до робіт, запрошуємо перейти на веб-сайт.

Контакти

  • https://blogs.icrc.org/ua/2023/08/01/2023-2/?mc_phishing_protection_id=28047-cjm5njadu81celjq6es0

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.