bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акція Херсонського обласного громадського центру «Чоловіки проти насильства»
25.11.2008

Херсонський обласний громадський центр «Чоловіки проти насильства» ініціював проведення вуличної акції присвяченої початку Міжнародної акції „16 днів протидії гендерного насильства”.

24 листопада Херсонським обласним громадським центром «Чоловіки проти насильства» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, громадської організації Нова Генерація, Херсонської обласної організації Товариства Червоного хреста України в районі ринку Шуменського мікрорайону (супермаркет «Україна») з 12.00 до 15.00 була організована та проведена акція «Стоп насильство», метою якої стало привернення уваги українського суспільства до проблеми насильства як до порушення прав людини і залучення всіх громадян до боротьби з цим явищем.

Протягом акції волонтерами Центру на заздалегідь підготовлену та вивішену у зазначеному місці мотузку для випраної білизни були вивішені зумисно виготовлені футболки із написами – закликами протидії домашньому насильству. Волонтерами також була проведена інформаційно – просвітницька робота серед херсонців, яка супроводжувалася розповсюдженням спеціально розроблених буклетів про існування та протидію проблеми домашнього насильства «Розкажи про це!».

Акція є складовою обласної програми підтримки сім’ї та Міжнародної акції „16 днів проти гендерного насильства”. У всьому світі, і в Україні щорічно проводиться така глобальна кампанія з метою залучення уваги громадян до різних форм насильства. Згідно із задумом організаторів по закінченню акції мають бути висвітленні три актуальні для українського суспільства проблеми – подолання насилля в сім’ї, торгівля людьми і будь-які прояви гендерної дискримінації. У рамках цієї програми спеціалістами центру буде проведено цикл заходів, зокрема вуличні акції, показ та обговорення фільмів, присвячених проблемі домашнього насильства, навчальні тренінги та лекції для учнівської молоді херсонських загальноосвітніх шкіл №1, №54, №55 та Херсонського обласного ліцею.

Контакти

  • Олена Юдiна
  • ХОГЦ «Чоловіки проти насильства»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.