bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів для жіночих громадських організацій України, Молдови та Білорусі
23.05.2011

Український жіночий фонд оголошує конкурс грантів для жіночих громадських організацій України, Молдови та Білорусі.

Грантова програма 2011 року сприятиме зростанню ролі жінок у процесі прийняття рішень, які стосуються всього суспільства. Скористайтеся нашою підтримкою!

Грантова програма розподілена за трьома напрямками:

Жінки в політиці – «Шлях до змін!»

Ми переконані, що жінки не повинні залишатися осторонь політичного життя, а, навпаки, брати ініціативу у формуванні національної та регіональної політики, впливати на прийняття рішень державних та муніципальних органів влади, збільшувати «жіночу квоту» в депутатському корпусі та виконавчих структурах.

Підтримуються проекти, які сприяють впливовості громадських активісток та жінок-політиків, посилюють їх компетентність і участь в ухваленні рішень, збільшують представництво жінок в органах законодавчої та виконавчої влади різних рівнів.

Проекти також можуть бути спрямовані на усунення стереотипів щодо ролі жінок в політиці.

Діяльність за проектом може передбачати (але не обмежується наведеним переліком): кампанії із захисту прав та лобіювання інтересів жінок, інформаційні кампанії, освітні програми, навчальні курси, організація дискусійних клубів та публічних заходів.

Візуалізація питань жіночих прав та інтересів

Незважаючи на певний прогрес в інформуванні громадськості на теми гендерної рівності, в суспільстві зберігається певна упередженість щодо жіночого руху та відновлення рівних прав жінок і чоловіків.

За допомогою грантової програми Фонд підтримає ваші зусилля по створенню позитивного сприйняття жіночого руху, усуненню ґендерних стереотипів та стереотипів щодо жіночих організацій.

Проекти можуть бути спрямовані на розкриття та візуалізацію жіночого руху та важливих для жінок проблем, питань ґендеру, рівних прав, дискримінації.

Перевага надається інноваційним та творчим проектам. Візуалізація має відбуватися за допомогою ЗМІ, з використанням мистецьких засобів, літератури тощо.

Діяльність за проектом може передбачати (але не обмежується наведеним переліком): публікації, видовищні заходи (вистави, постанови, виставки, фотовиставки тощо), друк матеріалів (плакати, рекламна продукція) тощо.

Консолідація зусиль жіночих організацій

Ми заохочуємо жіночі організації, які мають спільні цілі або схожі проекти, об’єднуватися і створювати мережі, обмінюватися досвідом, проводити просвітницьку діяльність щодо гендерних питань і рівних прав жінок та чоловіків.

Фонд підтримає проекти, спрямовані на консолідацію дій жіночих громадських організацій, що сприятиме створенню ефекту синергії, швидшому досягненню мети, зростанню життєздатності проектів по завершенні грантового фінансування.
Діяльність за проектом може передбачати (але не обмежується наведеним переліком): створення спільних клубів з адвокації прав жінок, коаліцій або мереж (як за географічним принципом, так і на основі спільних цілей).

Останній термін подання проектів – 31 травня 2011 року.

Розмір очікуваного від УЖФ гранту — 5000-7000 доларів США* Термін реалізації проекту – до 1 лютого 2012 року.

Український Жіночий Фонд не обмежує жіночі громадські організації запропонованими видами діяльності.

Подавайте проекти з інноваційними, творчими підходами та новими ідеями в рамках пріоритетних напрямків!

Жіночі громадські організації з України подають бюджет проекту у гривнях за курсом 1 долар США = 8 гривень.

Перевага надаватиметься проектам, що мають:

  • чітко визначену мету та детально розроблений план реалізації проекту;
  • реальні, послідовні і чітко визначені очікувані результати від реалізації проекту;
  • вплив на розвиток громади, в якій працює організація;
  • зважений бюджет та реалістичний термін виконання;
  • додаткові джерела фінансування.

Просимо звернути увагу:

  • до поданого проекту додати витяг зі статуту (розділ «Мета, завдання та напрями діяльності організації»);
  • на розгляд необхідно подати 6 друкованих примірників проекту (з підписами і печаткою) та електронний варіант проекту на адресу електронної пошти [email protected];
  • некомплектні проекти, а також ті, що надійдуть до УЖФ пізніше встановленого терміну, не розглядатимуться (дата відправлення на конверті має бути не пізніше останнього терміну подання проектів, тобто не пізніше 31 травня);
  • УЖФ не несе відповідальності за помилки поштових відділень у випадку не отримання проекту та очікує на проекти, надіслані поштою, не більше 7 календарних днів після останнього терміну подання проектів;
  • при реєстрації проекту апліканту видається або надсилається електронною поштою підтвердження про реєстрацію проекту з реєстраційним номером;
  • остаточне рішення УЖФ щодо проекту перегляду не підлягає;
  • причини відмови у підтримці проекту не повідомляються.

Прохання подавати проекти особисто або надсилати поштою за адресою: вул. Артема, 79, офіс 38, Київ, 04050.

Аплікаційну форму можна отримати:

Контактна особа: Ірина Стратій, інформаційний консультант, ел.пошта: [email protected], тел. (044) 568 53 89

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.