bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс із підтримки юридичних клінік вишів
15.11.2011

Антикризова гуманітарна програма Інституту відкритого суспільства (Нью-Йорк – Будапешт) і Міжнародного фонду “Відродження” оголошує конкурс “Підтримка юридичних клінік вищих навчальних закладів України, що готують юристів за напрямом “Правознавство”.

Мета конкурсу – підтримати діяльність юридичних клінік для надання правової допомоги малозахищеним і враженим кризою верствам населення.

Учасники конкурсу – юридичні клініки, які діють у вищих навчальних закладах і які включено до програми підготовки студентів за напрямом “Правознавство”.

Умови конкурсу: підтримка діяльності клініки з боку керівництва вищого навчального закладу та наявність гарантій співфінансування її інституційного розвитку.

Пріоритети конкурсу:

  • консультування представників уразливих верств населення, які звертаються до юридичної клініки; налагодження сталих зв’язків юридичної клініки з інституціями місцевої громади (громадськими приймальнями, юридичними консультаціями, службами соціального захисту населення тощо) для вирішення питань звернень;
  • аналіз звернень представників місцевої громади до юридичної клініки для вирішення правових проблем, що є типовими для населення територіальної громади, у якій працює клініка. Використання узагальнених даних для інформування місцевої влади, неурядових організацій і ЗМІ про типові проблеми, з якими стикаються громадяни. Використання набутого досвіду роботи юридичної клініки для посилення практичної спрямованості навчального курсу у виші та набуття практичного досвіду студентами під керівництвом викладачів;
  • розвиток правопросвітницької роботи юридичної клініки з місцевою громадою (інформування громади про шляхи вирішення актуальних для її членів правових проблем, розробка та поширення інформаційних матеріалів, проведення правопросвітницьких консультацій для незахищених верств населення тощо);
  • налагодження співпраці та залучення до діяльності клініки юристів-практиків і юридичних компаній (на засадах pro bono).
     

Увага!

Проектні пропозиції слід надсилати до Міжнародного фонду “Відродження” простими чи рекомендованими листами на адресу: 04053, Київ, вул. Артема, 46, Міжнародний фонд “Відродження”, Відділ управління проектами. Пакет документів має складатися з оригіналу та шести копій аплікаційної форми й додатків.

Максимальний розмір гранту – 32 000 гривень.
Загальний бюджет конкурсу – 320 000 гривень.
Кінцевий термін подання проектних пропозицій – 11 грудня 2011 року.
Оголошення результатів конкурсу – до 15 січня 2012 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.