bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти для жіночих громадських організацій
24.11.2011

Український Жіночий Фонд, прагнучи допомогти організаціям громадянського суспільства, зокрема жіночим, відігравати активну роль у процесах розбудови демократичного суспільства, яке забезпечує рівність, справедливість та реалізацію людських прав, оголошує конкурс грантів для ЖІНОЧИХ громадських організацій України, Молдови та Білорусі.

Метою конкурсу є посилення ролі жіночих громадських організацій України, Молдови та Білорусі у захисті та просуванні політичних, економічних і соціальних прав жінок.

В рамках конкурсу підтримуватимуться проекти за такими пріоритетними напрямками:

  • Рівна участь жінок у процесі прийняття рішень та у політичному житті країни

Укріплення ґендерного балансу в законодавчих та виконавчих органах державної влади, а також органах місцевого самоврядування має особливе значення для демократії та соціальної справедливості. Тому важливим є усунення перепон для активного залучення жінок у всі сфери громадського та приватного життя шляхом забезпечення всебічної та рівної участі жінок у процесі прийняття рішень з економічних соціальних, культурних і політичних питань.

Підтримуються проекти, які сприяють підсиленню впливовості громадських активісток, жінок-державних службовців, жінок-посадових осіб органів місцевого самоврядування та жінок-політиків, підвищують їх компетентність і участь в ухваленні рішень, збільшують представництво жінок в органах законодавчої та виконавчої влади.

Діяльність за проектом може передбачати (але не обмежується наведеним переліком): кампанії із захисту прав та лобіювання інтересів жінок, інформаційні кампанії, спрямовані на виборців, організація дискусійних клубів та публічних заходів із залученням представників та представниць різних політичних партій.

  • Посилення економічних можливостей та захист соціальних прав жінок

Ґендерна рівність повинна реалізуватися у всіх основних сферах життя, зокрема, в економічній та соціальній. Але саме в цих сферах, після політичної, найбільш відчутна ґендерна дискримінація. Гідне економічне становище та соціальний захист жінок можливі лише за умови послідовної державної ґендерної політики.

Підтримуються проекти, які спрямовані на усунення дискримінації щодо жінок на ринку праці, залучення жінок до підприємницької діяльності, на рівний соціальний захист, на протидію фемінізації бідності.

Проекти повинні бути спрямовані тільки на центральні органи законодавчої і виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Діяльність за проектом може передбачати (але не обмежується наведеним переліком): кампанії із захисту прав та лобіювання інтересів жінок, інформаційні кампанії, освітні програми, організація дискусійних клубів та публічних заходів.

  • Підвищення рівня обізнаності з питань ґендерної рівності серед громадськості

Формування стійкої громадської думки про необхідність утвердження ґендерної рівності у всіх основних сферах життя: політичній, економічній, соціальній та побутовій, є одним з головних факторів досягнення такої рівності.

Підтримуються проекти, які спрямовані на протидію традиційним ґендерним стереотипам масової свiдомостi, на iнформування жiнок про те, що вони мають права людини та повиннi їх використовувати, на оприлюднення випадків порушення прав за ґендерною ознакою, на ознайомлення з досвідом країн, які досягли значних успіхів у дотриманні загальнолюдських прав жінок.

Проекти повинні здійснюватися у співпраці з засобами масової інформації.

Діяльність за проектом може передбачати (але не обмежується наведеним переліком): публікації, ток-шоу, теледебати, соціальні реклами у ЗМІ, видовищні заходи (вистави, постанови, виставки, фотовиставки тощо), друк матеріалів (плакати, рекламна продукція).

За всіма пріоритетними напрямками перевага буде надаватися партнерським проектам, які реалізуються жіночими громадськими організаціями з різних регіонів однієї країни, взаємно доповнюють один одного для одержання більш значущих комплексних результатів, зокрема з метою впливу на розробку та впровадження державної політики як на національному, так і місцевому рівнях з питань забезпечення ґендерної рівності.

Останній термін подання проектів – 23 грудня 2011року

Розмір очікуваного від УЖФ гранту — 5000-7000 доларів США (жіночі громадські організації з України подають бюджет проекту у гривнях за курсом 1 долар США = 8 гривень)

Максимальний термін реалізації проектів 6 місяців – до 1 серпня 2012 року.

Будь ласка, подавайте проекти з інноваційними, творчими підходами та новими ідеями в рамках пріоритетних напрямків!

Скористайтеся нашою підтримкою!

Основними критеріями оцінки проектних заявок для надання грантів будуть наступні:

  • чітко визначена мета та детально розроблений план реалізації проекту;
  • реальні, послідовні і чітко визначені очікувані результати від реалізації проекту;
  • вплив на розвиток громади, в якій працює організація;
  • зважений бюджет та реалістичний термін виконання;
  • додаткові джерела фінансування.

Просимо звернути увагу:

  • до поданого проекту необхідно додати витяг зі статуту (розділ «Мета, завдання та напрями діяльності організації»);
  • на розгляд необхідно подати 6 друкованих примірників проекту (з підписами і печаткою) та електронний варіант проекту на адресу електронної пошти [email protected];
  • некомплектні проекти, а також ті, що надійдуть до УЖФ пізніше встановленого терміну, не розглядатимуться (дата відправлення на конверті має бути не пізніше останнього терміну подання проектів, тобто не пізніше 23 грудня);
  • УЖФ не несе відповідальності за помилки поштових відділень у випадку не отримання проекту та очікує на проекти, надіслані поштою, не більше 7 календарних днів після останнього терміну подання проектів;
  • при реєстрації проекту апліканту видається або надсилається електронною поштою підтвердження про реєстрацію проекту з реєстраційним номером;
  • остаточне рішення УЖФ щодо проекту перегляду не підлягає;
  • причини відмови у підтримці проекту не повідомляються.

Прохання подавати проекти особисто або надсилати поштою за адресою: вул. Артема, 79, офіс 38, Київ, 04050.

Аплікаційну форму можна отримати:

  • в офісі УЖФ;
  • на веб-сторінці УЖФ: в розділі ”Конкурси”.

Контактна особа: Ірина Стратій, інформаційний консультант, ел.пошта: [email protected], тел. (044) 568 53 89.

За консультаціями з тематичного наповнення проектних заявок можна звертатись до Ганни Войніч, в.о. директора, тел. (044) 568 53 89.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.