bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фінансова та технічна допомога незалежним медіа-ініціативам в Україні
17.06.2016

Freedom House запрошує подавати заявки на грант у рамках однорічної програми фінансування, розвитку спроможності та технічної допомоги незалежним медіа. Гранти будуть надаватись інноваційним медіа-ініціативам по всій Україні, що фокусуються на висвітленні проблем підзвітності та прозорості урядування та суспільства згідно з вимогами, описаними в оголошенні. У рамках цієї програми фінансування переможцям конкурсу також буде надана необхідна технічна підтримка відповідно до потреб з метою зміцнення організаційної спроможності та управлінського потенціалу.

Заснована Елеонорою Рузвельт та іншими визначними американцями в 1941, Freedom House є найстарішою неприбутковою, неурядовою організацією у Сполучених Штатах Америки, що віддана ідеї просування та захисту демократії і свободи по всьому світу.  Freedom House підтримує поширення свободи по всьому світу шляхом проведення адвокаційних кампаній, моніторингу та ґрунтовного дослідження стану свободи, а також безпосередньої підтримки демократичних реформаторів по всьому світу. 

Freedom House обере до 4 (чотирьох) медіа-організацій чи ініціатив для надання гранту сумою до 23,000 доларів США, які: направлені на висвітлення окремого чи ряду питань соціального, політичного чи економічного розвитку в Україні, зокрема на висвітлення явищ корупції, проблем захисту прав людини чи притягення до відповідальності за їх порушення; продемонстрували здатність донести до пересічних громадян зрозумілу і неупереджену інформацію та аналітичні дані; продемонстрували творчий підхід та вміння швидко реагувати на соціальні, політичні та економічні зміни в Україні. Пріоритет буде наданий організаціям та ініціативам, що вважають себе агентами просування; продемонстрували здатність донести до пересічних громадян зрозумілу і неупереджену інформацію та аналітичні дані; продемонстрували творчий підхід та вміння швидко реагувати на соціальні, політичні та економічні зміни в Україні. Пріоритет буде наданий організаціям та ініціативам, що вважають себе агентами просування прозорості, підзвітності, прав людини та демократичного розвитку. Freedom House планує підтримувати друковане ЗМІ, онлайн-видання, радіо, та/або інший формат медіа-ініціатив, а також планує сприяти тим аплікантами, що націлені розширити власну аудиторію та вплив завдяки співпраці з Freedom House та/або іншими українськими виданнями чи громадським організаціям.

Програма фінансової та технічної підтримки медіа має подвійну мету:

  1. фінансово підтримати медіа-ініціативи та організації, що прагнуть встановлення прозорості та підзвітності в урядуванні та суспільному житті за рахунок опублікування історій та репортажів про економічні, соціальні, культурні та політичні питання та проблеми;
  2. надати необхідну технічну підтримку та допомогу новим медіа чи/та медіа- ініціативам, в управлінні яких немає професійних медіа-менеджерів.

Учасникам цього конкурсу надається повна свобода при розробці плану проекту, проте варто враховувати, що оцінювання заявок буде відбуватися за такими критеріями:

  • Інноваційність — чи пропонує учасник інноваційні підходи, включно з використанням сучасних технологій, для розповсюдження свого контенту, залучення громадськості, чи висвітлення питань, що становлять суспільний інтерес
  • Партнерство та залучення — чи має учасник конкурсу досвід чи план розробки стратегічного партнерстві зі ЗМІ, громадськими організаціями, правозахисниками чи органами державної влади?
  • Редакційна політика – чи є в апліканта чітка редакційна політики чи підхід, що визначає прозорність та служіння суспільству як пріоритет для діяльності?
  • Цільова аудиторія — чи орієнтований учасник конкурсу на регіональну чи місцеву аудиторію, а також чи має він чітке розуміння того, якою є його поточна та/або бажана цільова аудиторія, а також те, як залучити цю аудиторію та/або як задовольнити її потреби?
  • Толерантність та права людини — чи враховує учасник конкурсу те, як національність, раса, мова, ґендер, ґендерна ідентичність та сексуальна орієнтація висвітлюються у ЗМІ, а також чи пропонує він стратегії підтримки боротьби з дискримінацією та інклюзивності?
  • Організаційна спроможність та розвиток — чи має учасник конкурсу чітке розуміння сфер, в яких необхідна підтримка організаційного розвитку у короткостроковій і середньостроковій перспективах, а також чи готовий заявник працювати з Freedom House над розвитком своїх організаційних спроможностей?

Апліканти мають продемонструвати розуміння основних організаційних слабкостей та бажання виправити їх за підтримки Freedom House. Пріоритет буде надаватися регіональним чи місцевим медіа-організаціям чи ініціативам, а також таким, що направлені на висвітлення питань місцевого чи регіонального соціального, політичного чи економічного розвитку, що наразі мало представлені у медіа середовищі. Успішними кандидатами для отримання гранту будуть вважатися такі, що спрямовані на розробку якісного інформаційного продукту у рамках цієї програми. Медіа-партнери отримають однорічну фінансову та технічну підтримку. Заявки, що є неповними, або такі, що мають короткі та нечіткі відповіді на поставлені запитання, не будуть включені до конкурсу на отримання фінансової підтримки. 

ХТО МАЄ ПРАВО НА УЧАСТЬ:

Право на участь у цій програмі мають лише некомерційні організації, об’єднання, ініціативи та фонди, що є офіційно зареєстрованими та працюють в Україні. Фізичні особи і державні чи квазі-державні органи або комерційні установи не мають права на отримання фінансування.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ГРАНТ:

Freedom House планує розпочати фінансування проектів на початку липня 2016 року. Бюджет проектів не повинен перевищувати суму, еквівалентну 23,000 доларів США. Розподіл коштів  відбудеться після конкурсу та підписання угоди між обраними медіа-партнерами та Freedom House. Більшість заходів в рамках проектів має проводитися в Україні.

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВОК:

  • Заявки приймаються до кінцевої дати, зазначеної вище;
  • Заявки мають бути подані українською, російською або англійською мовою з використанням форми заявки, форми бюджету та плану-графіку реалізації проекту;
  • Заявки мають бути подані в електронному вигляді через онлайн-систему. Бюджети проекту мають бути завантажені в онлайн-систему у форматі Excel до кінцевої дати.

ЗАПИТАННЯ:

Запитання можна надсилати лише в електронному вигляді на адресу електронної пошти Freedom House: [email protected] до 24 червня 2016 року, 17:00 (за східним стандартним часом).

Кінцевий термін подання заявок:  Заявки мають бути надіслані до Freedom House не пізніше, ніж 17:00 (за східним стандартним часом) 30 червня 2016 року. Доступ до форми можна отримати за ПОСИЛАННЯМ.

Реалізація цієї програми стала можливою завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.