bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фундація AgroChallenge оголошує Всеукраїнський конкурс інноваційних агро-проектів
25.01.2017

Сформована раніше тенденція зростання обсягу капітальних інвестицій в агросектор демонструє стабільність. Це не дивно, сільське господарство - одна з найбільш перспективних галузей. Більше того - вона може стати локомотивом української економіки на період виходу з кризи. Дедлайн - 15 лютого 2017 р.

 

Але, щоб уникнути архаїзації, про яку попереджають експерти, необхідно змінити відсталі технології природокористування, землеробства, тваринництва і переробки с/г продукції на актуальні. А також - створити еко-систему, здатну забезпечити зростання інвестицій в аграрний комплекс України.

Для вирішення цих завдань у 2016 році в Києві було створено Фундацію AgroChallenge. Організація вже успішно підтримала низку ініціатив: Бізнес-акселератор інвестиційних та інноваційних проектів, Грантовий фонд підтримки інноваційних проектів, Фонд аграрних інвестицій, регулярний Всеукраїнський конкурс проектів у аграрній сфері та ін. У грудні 2016 року відбувся Фінал другого раунду Всеукраїнського конкурсу інноваційних проектів Agrochallenge. З 95 поданих проектів 8 фіналістів були підтримані Фондом аграрних інвестицій. Програма акселерації, в ході якої проекти готуються до подальшої комерціалізації, триває для цих та інших інноваційних проектів.

Партнером Фундації в проведенні конкурсу стала Національна академія аграрних наук України. Це - дуже позитивний момент, оскільки таке партнерство у широкому сенсі наближує нас до європейського формату співпраці науки і бізнесу. Науково-дослідні організації володіють усім необхідним для експертизи проектів, їх якісного тестування у лабораторних умовах, оцінки інноваційності з наукової точки зору. Це знижує ризик, властивий для венчурного інвестування, і підвищує привабливість розробок в очах не тільки вітчизняних, а й зарубіжних інвесторів. AgroChallenge забезпечує проектне оформлення результатів дослідницької роботи, комерціалізацію, масштабування, залучення інвесторів.

Одночасно відпрацьовується «пілотний» проект зі створення мережі Інформаційно-сервісних центрів для надання послуг фермерам у регіонах. Це дозволить підвищити якість спрямованих на конкурс проектів, організувати взаємодію сільськогосподарських виробників з потенційними партнерами у форматі кластерів, створити стійку систему збуту для фермерських господарств

А також - забезпечити фінансування не тільки інноваційних, але й інвестиційних проектів, покликаних вирішити конкретні проблеми на місцях і прискорити розвиток галузі в цілому. Для здійснення цього завдання спроектований механізм спільного інвестування в агро-проекти у рамках фонду аграрних інвестицій на основі діяльності Клубу приватних інвесторів Agro2027.

В березні на базі НТУУ «КПІ» у Києві пройде фінал 3-го раунду Всеукраїнського конкурсу інноваційних проектів AgroChallenge. Запрошуємо до участі в Конкурсі Agro Challenge всіх бажаючих (вікових обмежень немає). Подати заявку на участь можна на сайті http://agrochallenge.com.ua/

За детальною інформацією звертайтесь за телефоном  066 774 28 03 Юлія Бистрова  або електронкою: [email protected]  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.