bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма Фонду розвитку українських ЗМІ – 2020
08.01.2020

Посольство Сполучених Штатів Америки запрошує незалежні засоби масової інформації (друковані, радіо, телевізійні та електронні) подавати заявки на конкурс Фонду розвитку українських ЗМІ. Конкурс проходить на постійній основі і не має кінцевого терміну.

Фонд розвитку українських ЗМІ приймає заявки від незалежних українських ЗМІ – друкованих, теле-, радіо- та Інтернет-ресурсів. Партійні та державні ЗМІ під фінансування не підпадають. Програма також надає індивідуальні гранти журналістам та представникам українських медіа. Недержавні організації можуть претендувати на отримання фінансування, якщо їхні проекти безпосередньо сприяють розвиткові українських медіа.

Під фінансування не підпадають рекламні видання; інформаційні бюлетені, які видаються недержавними організаціями; спеціалізовані видання, орієнтовані на висвітлення вузькопрофесійної тематики; проекти, які переслідують партійні або політичні інтереси.

Максимальна сума фінансування становить 50 000 дол. США, однак середній розмір грантів становить 15 000 – 25 000. Сума гранту залежить від обсягу запланованої діяльності та періоду виконання проекту, який може тривати від 1 до 12 місяців.

Організації та ЗМІ заохочуються до пошуку джерел співфінансування від інших донорів.

Підвищення професійних стандартів українських журналістів шляхом:

  • Проведення тренінгів для журналістів з питань медіа етики, протидії дезінформації, кібербезпеки та нових медіа.
  • Сприяння співпраці та партнерству між регіональними журналістами.
  • Підвищення організаційної спроможності роздержавлених ЗМІ шляхом створення стійких бізнес-моделей, вивчення потреб аудиторії, покращення маркетингу та продажів.
  • Підтримки журналістських розслідувань шляхом розробки професійних стандартів та заохочення дослідженого та збалансованого аналізу соціальних та економічних питань, особливо на регіональному рівні.

Забезпечення сприятливого середовища для розвитку українських медіа шляхом:

  • Посилення інститутів, що займаються питаннями медіа етики та створення регіональних мереж для захисту медіа-етики на місцевому рівні.
  • Моніторингу порушень прав журналістів.
  • Запобігання використанню платних матеріалів (джинси), дезінформації та маніпуляцій у ЗМІ.
  • Підтримки розвитку малих місцевих ЗМІ для створення більш незалежного та конкурентоспроможного медіа-сектору.

Сприяння провідній ролі ЗМІ в демократичному суспільстві шляхом:

  • Забезпечення та підтримки провідної ролі медіа для забезпечення прозорості та підзвітності уряду.
  • Підтримки діалогу між урядом, засобами масової інформації та громадянським суспільством через навчання представників державних прес-офісів.
  • Проведення спільних семінарів, робочих зустрічей та круглих столів.

Підвищення якості української журналістської освіти шляхом:

  • Проведення студентських стажувань та менторських програм у провідних національних та регіональних ЗМІ.
  • Надання тренінгів зі створення новинного контенту для телебачення, друкованих та онлайн ЗМІ, аналітики та журналістики даних.
  • Модернізації навчальних радіо та телестудій на факультетах журналістики (н-д, як частина більшого проекту, який має на меті створення університетських медіа).
  • Розробки та впровадження курсів медіа-менеджменту для поліпшення інституційної спроможності ЗМІ, роботи з персоналом та стратегічним плануванням.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі Фонду розвитку ЗМІ, надсилайте концепцію проекту на адресу: [email protected]. Концепція має містити мету, основні заходи, очікуваний вплив, результати, тривалість та приблизний кошторис. Документ за обсягом не має перевищувати однієї сторінки. Якщо подана Вами проектна концепція відповідатиме завданням Фонду розвитку ЗМІ і зможе продемонструвати вимірюваний вплив, працівники програми нададуть необхідні інструкції щодо того як заповнити необхідний пакет документів.

Всі організації та ЗМІ, які претендують на отримання фінансування від уряду США, мають отримати код DUNS (за виключенням індивідуальних подавачів) і зареєструватися в системі SAM.GOV. Ми радимо Вам розпочати процес реєстрації якомога раніше, оскільки він може тривати декілька тижнів. Просимо також зауважити, що реєстрацію в SAM потрібно оновлювати кожні 12 місяців.

Джерело

Контакти

  • Посольство Сполучених Штатів Америки
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.