bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Третя хвиля міні-грантів від WikiInvestigation стартувала
27.02.2020

Проект «Підтримка запобігання корупції та проведення розслідувань шляхом залучення громадськості на місцевому рівні WikiInvestigation», який реалізує Фонд Інновацій та Розвитку (IDF) за фінансової підтримки Європейського Союзу, оголошує третю (заключну) хвилю міні-грантів на проведення антикорупційних розслідувань на суму до 500 євро.

Головна мета конкурсу:

Провести розслідування корупційних правопорушень через платформу краудсорсингових розслідувань WikiInvestigation.

Автор розслідування повинен не просто описати корупційну схему, але й довести її за допомогою зібраних документів та допомоги крауду — громадських детективів, які отримуватимуть завдання для виконання від професіонала через платформу. На основі розслідування автор повинен написати заяву про вчинення правопорушення до відповідних антикорупційних органів.

У результаті третьої хвилі автори фахово проведених розслідувань отримають міні-гранти в еквіваленті суми до 500 євро. Розмір міні-гранту може коливатися в залежності від дотримання всіх вимог до проведеного розслідування. Остаточний розмір міні-гранту буде визначений Комітетом центральних координаторів на грантовому засіданні, що відбуватиметься з регулярністю 1 раз в місяць.

Вимоги до розслідування, автор якого претендуватиме на найвищий розмір гранту:

- всеукраїнський масштаб;

- системна корупція або корупційний злочин із сумою збитку, що перевищує 1 000 000 грн;

- юридична кваліфікація відповідно до корупційних статей ККУ;

- докази й доведення (документи, фотографії, посилання на відкриті ресурси (реєстри, бази даних, веб сайти, соціальні мережі  тощо);

- публікація підозри і розслідування на платформі WikiInvestigation.org;

- обсяг тексту розслідування не повинен перевищувати 6 тисяч знаків та містити посилання на першоджерела інформації, що були використані при підготовці публікації.

Умови отримання гранту:

  1. Аплікант повинен бути зареєстрований на платформі WikiInvestigation.org.

  2. Аплікант повинен розмістити на платформі рзслідування, що відповідає встановленим вимогам.

  1. Комітет Центральних координаторів раз в місяць впродовж 8 місяців (до 1 листопада 2020 року) визначатиме два кращі розслідування, які отримають міні-грантову підтримку. 

  2. Міні-грант виплачується автору після публікації розслідування на платформі у термін до 1 місяця. 

У конкурсі можуть брати участь розслідування, опубліковані на платформі  WikiInvestigation.org  з 1 березня до 1 листопада 2020 року. 

WikiInvestigation - це проект, створений для того, щоб об’єднати зусилля громадськості та протидіяти корупції шляхом спільного виявлення та розслідування корупційних схем. 

Проект реалізується у п’яти пілотних містах: Харків, Одеса, Дніпро, Чернівці та Житомир і розслідує корупцію у таких сферах: освіта, медицина, екологія та природні ресурси, соціальна сфера та кримінальна юстиція.

З усіх уточнюючих питань звертатися за електронною адресою [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.