bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс мікрогрантів для підтримки місцевих ініціатив з управління спадщиною
19.03.2020

Конкурс мікрогрантів для підтримки місцевих ініціатив з залучення громадськості до ефективного управління спадщиною оголошено 17 березня 2020 командою проекту «Спадщина для розвитку: підвищення громадської участі у збереженні та використанні потенціалу спадщини місцевих громад». Дедлайн - 17 квітня 2020 року.

Конкурс спрямовано на конкретні ОГС, представники яких брали участь у Майстерні інтерпретації спадщини для ОГС України (12-15 грудня 2019 року, м. Яремче Івано-Франківської обл.) та підготували плани інтерпретації спадщини конкретних громад за громадською участю.

Умовами участі в конкурсі є реєстрація ОГС за законодавством України як юридичної особи у формі громадського об’єднання (громадської організації, громадської спілки) чи благодійної організації; досвід діяльності – не менше, ніж один рік та включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (ознака неприбутковості 0032 або 0036).

Проекти, на виконання яких надаються мікрогранти, повинні бути реалізовані у територіальних громадах сіл, селищ, міст (в т.ч. ОТГ) з кількістю населення до 50 тис. мешканців будь-яких регіонів України (крім окупованих територій АРК, окремих районів Донецької та Луганської областей).

В рамках  наданих мікрогрантів планується підтримати конкретні заходи із залучення мешканців громад до інтерпретації культурної спадщини. Зокрема, але не виключно, можуть бути підтримані:

  • організація публічних акцій, таких як громадські толоки, фестивалі, навчальні заходи тощо;
  • краудфандингові кампанії (створення відеороликів, виготовлення промоційних матеріалів, тощо);
  • створення засобів інтерпретації за участі креативних груп місцевих мешканців та інших, зацікавлених сторін (розробка / виготовлення стендів, тематичних лавочок, фотозон, костюмів для аматорських театрів та перформенсів, уніформ гідів тощо).

 

В рамках цього конкурсу не можуть бути профінансовані) такі заходи

  • проекти політичного характеру (діяльність політичних партій, окремих народних депутатів України, сільських, селищних, міських голів, депутатів місцевих рад) чи виборчі кампанії;
  • комерційні проекти, метою яких є отримання прибутку;
  • заробітна плата/оплата послуг представників організації-виконавця проекту;
  • діяльність/витрати, здійснені ОГС до одержання мікрогранту або після закінчення строку реалізації проекту;
  • покриття адміністративних витрат ОГС та їх витрат на оплату комунальних послуг;
  • сплата неустойки (штрафних санкцій), адміністративних штрафів, відшкодування шкоди (збитків).

Максимальний розмір мікрогранту 50 тисяч гривень. Мікрогранти надаються у вигляді прямої  оплати (закупівлі) організатором конкурсу майна, робіт та послуг на підставі прямих договорів з їх постачальниками з подальшою передачею таких майна, робіт та послуг ОГС-набувачам для реалізації їх проектів.

 

Для участі в конкурсі ОГС мають до 17 квітня 2020 року надіслати на адресу: [email protected]

  • заповнену проектну пропозицію;
  • бюджет проекту у форматі Excel;
  • супровідний лист від ОГС щодо наміру участі в цьому конкурсі;
  • лист органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади про підтримку проекту;
  • листи-підтвердження щодо участі в реалізації проекту від інших юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців  та громадських формувань, яких планується залучити до його реалізації;
  • довідка ДПІ про включення ОГС до реєстру неприбуткових установ та організацій.

Кінцева дата подання пропозицій - 17 квітня 2020 р.

За результатами оцінки заявок конкурсною комісією буде відібрано від 5 до 10 проектів, що набрали найбільшу кількість балів Результати конкурсу будуть оголошені після 23 квітня 2020 року.

Реалізація підтриманих проектів має розпочатися не раніше 4 травня 2020 року та закінчитися не пізніше 11 вересня 2020 року на підставі укладених з переможцями конкурсу договорів на надання мікрогрантів.

Конкурс мікрогрантів проводиться в рамках проекту «Спадщина для розвитку: підвищення громадської участі у збереженні та використанні потенціалу спадщини місцевих громад», що виконується Агентством з розвитку приватної ініціативи за співфінансування Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Метою проекту є підвищення рівня активності та залучення громадянського суспільства та ОГС в Україні до вироблення та реалізації політики щодо управління культурною спадщиною місцевих громад. Партнерами проекту є Благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» та Туристична Асоціація Івано-Франківщини.

Детальніше про проект – за посиланням https://bit.ly/2Q7V0eh.

Заявку і умови конкурсу можна переглянути та скачати за посиланням Google Drive.
https://drive.google.com/drive/folders/17n0r9_q8wBFOYOQ8I-jVxEZSr4YcDdhr 

 

Контакти

  • https://arpi.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.