bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запит інформації від неурядових громадських організацій для адміністрування малих грантів
03.11.2020

Запрошуємо зацікавлені ОГС/ГО заповнити нижченаведену анкету, надавши всі необхідні підтверджувальні документи. 

1. Цілі та завдання

Поточний конфлікт на сході України справив прямий і вкрай негативний вплив на соціальну згуртованість, безпеку громад та верховенство права. Визнаючи необхідність термінового вирішення питань відновлення, відбудови економіки та розбудови миру в районах, які безпосередньо та опосередковано постраждали від конфлікту, наприкінці 2014 року уряд України звернувся до міжнародної спільноти з проханням надати технічну допомогу та фінансову підтримку для оцінки пріоритетних потреб відновлення. Наприкінці 2014 року Організація Об’єднаних Націй, Світовий банк та Європейський Союз провели оцінку відновлення та розбудови миру, яка була схвалена Кабінетом Міністрів у середині 2015 року.

До початку конфлікту протягом останнього десятиліття ПРООН була представлена та здійснювала активну діяльність на сході України, з акцентом на розвиток громад, розвиток громадянського суспільства та охорону навколишнього середовища. Робота над вирішенням конкретних проблем розвитку, породжених конфліктом та зазначених вище, ґрунтується на цій попередній роботі та налагоджених партнерських відносинах. Вона розпочалася у 2015 році через Програму ООН із відновлення та розбудови миру, яка є багатосторонньою донорською рамковою програмою, спільно імплементованою чотирма партнерськими агентствами ООН у співпраці з урядом України.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Цей запит інформації від національних та міжнародних неурядових громадських організацій (ОГС/ ГО) для виявлення інтересу ОГС/ГО у потенційному партнерстві з Програмою розвитку ООН (ПРООН) у 2021 році щодо адміністрування малих грантів в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру для підтримки проєктів цільових громад із питань громадської безпеки, доступу до правосуддя, соціальної згуртованості, взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства, трансформації конфліктів, залучення організацій ветеранів АТО/ООС до посилення громадської безпеки, адвокації, гендерної рівності,  просування бюджетів участі, програм підтримки громадянського суспільства, систем наставництва ОГС, міжмуніципальної співпраці, підтримки ОГС, керованих жінками.

Запрошуються ОГС/ ГО, що мають досвід та відповідають наступним критеріям:

  • Офіційно та належним чином зареєстрована організація протягом принаймні двох років (як громадська організація, благодійний фонд або інша організація громадянського суспільства, включаючи некомерційні та неурядові організації)
  • Досвід створення механізму надання/розподілу малих грантів громадським організаціям-грантоотримувачам (принаймні в рамках двох проєктів);
  • Досвід управління процесом надання/розподілу малих грантів громадським організаціям-грантоотримувачам (принаймні  в рамках двох проєктів із щонайменше 20 реципієнтами);
  • Реалізації проєктів або виконання контрактів на надання професійних послуг у сфері управління грантовими програмами із загальним бюджетом проєктів/ контрактів від 70 000 доларів США у еквіваленті
  • Правовий статус організації повинен дозволяти їй: (a) отримувати кошти з грантового фонду ПРООН без виникнення податкових зобов’язань у Виконавця; та (b) здійснювати перекази коштів грантоотримувачам, не створюючи податкових зобов’язань для грантоотримувачів в частині отриманих грантових коштів.

2.  Цільові локації:

Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька,Луганська та Херсонська області.

3. Запитувана інформація

Запрошуємо зацікавлені ОГС/ ГО заповнити нижченаведену анкету, надавши всі необхідні підтверджувальні документи. Якщо Ваша громадська організація міжнародна, будь ласка, надайте інформацію та документацію, що стосується ваших дозволів та ліцензій на місцеву діяльність Україні.

Просимо звернути Вашу увагу, що відповідь на кожне запитання потребує підтвердження у вигляді додатків. На всі питання необхідно відповідати прямо та чітко. Стороння інформація, яка безпосередньо із запитанням не пов´язана, лише обмежуватиме здатність ПРООН позитивно оцінити  відповідність ОГС/ ГО вимогам ПРООН.

Усім ОГС/ ГО, чия інформація буде оцінена такою, що відповідає потребам Програми, яка впроваджується ПРООН в Україні, буде надіслана чергова анкета, щоб надати ПРООН можливість провести оцінку спроможності. Виходячи з результатів цього «Контрольного переліку питань для оцінки спроможності ОГС/ ГО», ПРООН визначить чи може ОГС/ ГО бути включена у резервний список швидкого реагування, у разі такої потреби.

Анкета на : https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/recovery-and-peacebuilding/grant-opportunities-UN-RPP/RFI-NGOs-UNRPP-grants-administration.html 

Пропозиції із підтверджувальними документами слід подати до 18 листопада 2020 року до 12:00 за київським часом. 

5. Спосіб подання

Пропозиції з уіма додатками мають бути поданні за електронною адресою: [email protected] із темою повідомлення: “3-2020-RFI-RPP- Запит інформації від ОГС/ГО в рамках управління Програмою малих грантів”

6. Примітки

  • будуть розглянуті лише документи, які будуть подані на вищевказану електронну адресу;
  • оцінка організацій базуватиметься виключно на основі наданої інформації та поданих документів;
  • документи, що будуть отримані після закінчення строку подачі, не розглядаються;
  • формат таблиці запиту не може бути змінений. Документи, що будуть подані не за форматом, розглядатись не будуть;
  • ПРООН залишає за собою право не підтримквати жодну з організацій, що заявила про свій інтерес в рамках цього запиту.

Додаток 1 : Критерії відбору | Завантажити

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.