bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів для розвитку та підтримки туризму Генічеського та Каховського районів
23.06.2021

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAIDрозпочинає Конкурс заявок на отримання грантів (Конкурс) для розвитку та підтримки туризму Генічеського та Каховського району Херсонської області. Заявки приймаються до 6 серпня 2021 року.

Заявки можуть подавати органи місцевої влади, громадські організації, включаючи бізнес-асоціації, які планують розпочати діяльність у сфері туризму, а також приватні підприємці, малого та середнього бізнесу, які вже мають досвід ведення туристичного бізнесу.

Усі заявники повинні бути юридично зареєстрованими в Україні та мати свої приміщення та активи в Генічеському та Каховському районах Херсонської області (далі — цільовий регіон). Усі проєктні заходи заявників за фінансуванням Проєкту «Економічна підтримка Східної України» повинні здійснюватися в цільовому регіону.

Гранти можуть бути надані таким групам:

A. Мікро-, малі та середні підприємства (ММСП), що вже продемонстрували свою активність у сфері туризму, зокрема:

(1) зі сфери гостинності (розміщення, харчування);

(2) організатори екскурсій та турів, активного туризму, гастротуризму, зеленого туризму, етнічного туризму та інших видів туризму;

(3) оздоровчий та лікувальний туризм;

(4) розважальний туризм та туристичні пам’ятки;

(5) туроператори та турагенти;

(6) організатори бізнес-туризму та подієвого або івент-туризму;

(7) виробники сувенірів;

(8) музеї;

(9) туристично-інформаційні організації;

(10) надавачі цифрових послуг та організатори кінозйомок у сфері туризму.

Під час оцінювання заявок перевага може бути надана підприємствам, власники, співробітники або безпосередні бенефіціари яких відносяться до вразливих та важкодоступних груп населення.

B. Місцеві українські громадські організації (ГО) та благодійні організації, які працюють у сфері підтримки та розвитку туризму, що офіційно зареєстровані як неурядові організації не менше ніж за рік до поданнязаявок, та

(1) довели свою сталість як організація та продемонстрували підходи до сталості щодо існуючих або пропонованих грантових заходів, та

(2) мають чітку та належним чином задокументовану структуру персоналу із зазначеними посадами, призначеними працівниками, тривалістю роботи на таких посадах, а також формою такої зайнятості (трудовий договір або цивільно-правовий договір) та

(3) представили розроблений технічний підхід до існуючих або пропонованих заходів у рамках грантів, що стосуються туризму.

Під час оцінювання заявок перевага може бути надана організаціям, власники, співробітники або безпосередні бенефіціари яких відносяться до вразливих груп населення та населення з важкодоступних населених пунктів. 

C. Державні установи, лише якщо грант надається в негрошовій формі.

Розмір грантів в рамках цього Конкурсу становить від 25 000 до 150 000 доларів США у гривневому еквіваленті. Очікувана тривалість підтримки компанії DAI або період виконання грантової діяльності — до 18 місяців. Більш тривалі терміни можуть розглядатися в кожному конкретному випадку.

У рамках цього Конкурсу обрані заявки можуть отримати часткове або повне фінансування. 

Внесок грантоотримувача:

Власний внесок грантоотримувача - це частина фінансованого проєкту, яку грантоотримувач повинен внести, щоб розділити витрати для досягнення цілей заходів, зазначених у грантовій угоді. Цей внесок може бути наданий готівкою, товарами чи послугами. Наприклад, внесок може бути у формі коштів інших донорів (не уряду США); це може бути праця працівників або волонтерів грантоотримувача; або це може бути використання зали засідань грантоотримувача для проведення семінару-практикуму для грантового проєкту. Власний внесок може також включати використання наявних приміщень або транспортних засобів заявника.

  • Від мікро- та малих підприємств очікується власний внесок щонайменше 15%, якщо немає вагомих причин, пов’язаних із вразливістю заявника.
  • Очікується, що власні внески середніх підприємств становитимуть не менше 50%, якщо немає вагомих причин, пов’язаних із вразливістю заявника.
  • Власний внесок з боку ГО, державних установ, закладів освіти тощо заохочується але не вимагається.

Вимоги до подачі заявки

Заявки можна подавати лише електронною поштою на адресу [email protected] . У темі електронного листа необхідно зазначити офіційну назву заявника, назву проєкту та номер Конкурсу (заявки без зазначеної інформації не беруть участь у процесі оцінювання).

Заявки повинні включати:

  1. Заповнену форму грантової заявки (Додаток 1);
  2. Сформований робочий план проєкту (Додаток 2);
  3. Детальний опис запропонованого бізнес-рішення (Бізнес-план), лише для ММСП (Додаток 3);
  4. Заявку щодо витрат, зокрема бюджет, опис бюджету та супровідну документацію (Додаток 4);
  5. Заповнену анкету з фінансової спроможності з додатками (Додаток 5);
  6. Форми резюме відповідних членів команди проєкту (Додаток 6);
  7. Копії сертифікацій, довідок, інших заяв реципієнта, завірені підписами (Додаток 8);
  8. Заяву про відповідальність (частину форми грантової заявки — Додаток 1);
  9. Реєстраційні документи та Статут, за наявності.

Термін подачі заявок

Заявки необхідно надіслати  на електронну адресу [email protected]  не пізніше 6 серпня 2021 року, 23:59. Заявки та їх модифікації подаються у форматі PDF (бажано) або в іншому електронному форматі українською або англійською мовами. У темі електронного листа необхідно зазначити назву організації, назву проєкту та номер Конкурсу (заявка без такої інформації в рамках процесу оцінювання розглядатися не буде).

Кінцевий термін подачі запитань

Усі питання, які стосуються Конкурсу заявок на отримання грантів «Розвиток та підтримка туризму Генічеського та Каховського районів Херсонської області», можна надсилати на електронну пошту: [email protected]  до 27 липня 2021 року (тема листа: питання щодо RFA-ERA-004). 

***

DAI Global LLC реалізує шестирічний Проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка Східної України»  (2018–2024), що підтримує розвиток більш стійкої, інклюзивної, орієнтованої на зростання економіки на сході України шляхом зміцнення як ринкових систем, так і соціальних мереж. Заходи, фінансовані Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України» , реалізуються у партнерстві з організаціями громадянського суспільства, урядом та суб’єктами приватного сектору. Заходи, передбачені Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України», сприяють економічній стабілізації регіону шляхом підтримки участі вразливих груп населення в економіці та забезпечення його відповідними ресурсами й навчанням для розвитку людського капіталу. Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» також сприяє спільному з малими й середніми підприємствами (МСП) інвестуванню для розвитку технічних навичок, виходу на нові ринки та зростання за рахунок сталих та інклюзивних бізнес-моделей.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.