bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на проведення аудиту цільового використання коштів
10.02.2022

ГО  «Взаємодія - Плюс» (далі – «Організація»)  проводить відкритий тендер незалежного суб’єкта аудиторської діяльності для проведення аудиту Організації в частині здійснення аудиту цільового використання коштів від донора за договором RPP/2021/04/011/ADM у період від 19/04/2021 до 21/03/2022.

Предмет перевірки:

Фінальний звіт Організації  в частині відповідності умов договору на отримання та використання коштів за ним, реалізованих впродовж 2021-2022 років, на відповідність застосовуваному законодавству та Національним стандартам бухгалтерського обліку.

Обсяг аудиту повинен охоплювати такі області:

  1. Фінанси. Аудитом мають охоплюватися адекватність бухгалтерських та фінансових операцій та систем звітності. До них відносяться бюджетний контроль, управління грошовими коштами, що засвідчують та затверджують повноваження, отримання коштів, виплата коштів, реєстрація всіх фінансових операцій у звітах про витрати, ведення документації та контроль.
  2. Закупівлі. Аудитом мають охоплюватися конкурентоспроможність, прозорість та ефективність закупівельної діяльності проєкту, щоб гарантувати, що товари та послуги, що закуповуються, відповідають вимогам законодавства
  3. Загальне управління. Аудитором перевіряється витрати на поїздки та транспортні послуги, банківські та поштові послуги та інші види витрат, що належать до загального управління. В рамках загального огляду аудит повинен включати оцінку корупційних ризиків, що означає виявлення вразливостей усередині організації, які мали місце або можуть створити можливості для корупції або конфлікту інтересів.

Вимоги до суб’єкта аудиторської діяльності:

  • наявність чинної реєстрації у Реєстрі аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності;
  • наявність дійсного свідоцтва про атестацію, дотримання вимог щодо безперервного професійного навчання (ст. 19 Закону України “Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність”);
  • документально підтверджений досвід аудиторської перевірки використання грантів від  нерезидентів неприбутковими установами та організаціями;
  • підтвердження членства організації (аудиторів)  в міжнародній федерації бухгалтерів та аудиторів (IFAC);
  • не застосування до суб’єкту аудиторської діяльності дисциплінарних заходів впродовж останніх 5 (п’яти) років.

ВИМОГИ ДО АУДИТОРСЬКОГО ЗВІТУ ТА РЕЗУЛЬТАТІВ АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВІРКИ

Крім вимог, визначених ст. 14 Закону України “Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність”, аудиторський висновок та результати аудиту повинні:

  1. Звіт має відповідати вимогам міжнародних стандартів аудиту (international audit standards, ISA), затвердженими, зокрема, the International Auditing and assurance Standard Board (IAASB), в тому числі, але не виключно, стандартам ISA 800/ISA 805, Міжнародним Стандартам Супутніх  Послуг (International Standarts on Related Services, ISRS) 4400) тощо;
  2. включати чітко сформований висновок суб’єкта аудиторської діяльності (Clearly stated auditor’s opinion);
  3. містити інформацію щодо відповідності звітів Організації, виконаних за результатами здійснених проектів, даним бухгалтерського обліку та вимогам грантодавців;
  4. містити викладені окремим документом рекомендації органам управління Організації (Management letter), який, серед іншого, має містити всі висновки аудиту та недоліки, виявлені в його процесі, а також рекомендації стосовно усунення виявлених недоліків та заходів щодо їх усунення, вжитих Організацією. Зазначені рекомендації мають бути поданими в порядку пріоритетності, з зазначенням класифікації ризиків.
  5. включати викладений окремим документом Звіт про узгоджену процедуру (agreed-upon procedure report), розроблений відповідно до стандарту ISRS 4400. Мають бути повністю відображені виконана процедура перевірки та всі її висновки, відповідно до вимог ISRS 4400.
  6. звіт та всі зазначені документи мають містити підпис, прізвище, ім’я (по-батькові), посаду аудитора, повне найменування суб’єкту аудиторської діяльності.

Аудиторський звіт та інші  зазначені вище документи виконуються українською та англійською мовами та надаються Організації у двох паперових примірниках (по два примірники окремо англійською та українською мовами), а також в електронних примірниках у форматі PDF.

Вимоги до участі в закупівлі:

Особам, які бажають взяти участь у тендері, пропонуємо до  22 лютого 2022 року надіслати на електронну адресу [email protected]  наступні документи:

  1. Свідоцтво/виписку про реєстрацію суб’єкта здійснення аудиторської діяльності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; 
  2. сертифікат на право здійснення аудиторської діяльності, та засвідчений витяг з Реєстру суб’єктів аудиторської діяльності;
  3. комерційну пропозицію (з зазначенням загальної вартості послуг).
  4. документально підтверджений досвід аудиторської перевірки використання грантів нерезидентів неприбутковими установами та організаціями;
  5. письмове підтвердження про не застосування до суб’єкту аудиторської діяльності дисциплінарних заходів впродовж останніх 5 (п’яти) років.
  6. Довідку про членство в міжнародній федерації бухгалтерів (IFAC),

Просимо звернути увагу, що укладення договору з суб’єктом аудиторської діяльності буде здійснено після погодження з грантодавцем. 

Строки надання послуги: впродовж 2-х тижнів після підписання угоди.

З будь-якими питаннями щодо опису предмету закупівлі та участі у тендері можна звертатись у письмовій формі на електронну пошту: [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.