bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни
23.09.2022

Місцеві громадські/благодійні організації чи ініціативні групи з Одеської області, які працюють у сфері захисту прав жінок, запрошуються до участі в програмі мінігрантів з підтримки жінок з вразливих груп в умовах війни. За результатами відкритого конкурсу, буде відібрано щонайменше 4 проєкти, які отримають сумарну фінансову підтримку у 80 тисяч гривень та менторську допомогу в реалізації ініціатив. Пріоритетом програми мінігрантів визначена підтримка жінок-ВПО у співпраці з органами місцевого самоврядування та громадою. Зацікавлені організації/ініціативні групи можуть подавати свої заявки на участь у програмі міні-грантів до 10 жовтня 2022 року включно.

Яка мета програми мінігрантів?

Метою програми мінігрантів є підтримка ініціатив щодо гуманітарної, правової, психосоціальної та іншої допомоги жінкам з вразливих груп в місцевих громадах в умовах війни, які розроблені та впроваджуються низовими організаціями/ініціативними групами, які працюють у сфері захисту прав жінок, у співпраці з органами місцевого самоврядування та жителями громади. Програма мінігрантів впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» через Громадський центр правосуддя за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Які вимоги до учасників програми мінігрантів?

Учасниками програми мінігрантів можуть бути місцеві громадські/благодійні організації чи ініціативні групи без зареєстрованого статусу з Одеської області, які працюють/мають намір працювати у сфері захисту прав жінок. Обовязковою умовою програми мінігрантів є залучення в якості партнерів органів місцевого самоврядування, вітається також залучення представників місцевого бізнесу та громадських активістів.

На які цільові групи має бути направлена ініціатива?

Діяльність ініціативи в рамках програми мінігрантів має бути спрямована на роботу з жінками та дівчатами, які опинились у вразливому та маргіналізованому становищі внаслідок війни. Зокрема, з такими групами (але не обмежуючись): внутрішньо переміщені жінки та дівчата; учасниці бойових дій, ветеранки, вдови та матері загиблих воїнів; ромські жінки та дівчата; жінки та дівчата з інвалідністю; жінки та дівчата, які опинились в складних життєвих обставинах; сільські жінки та дівчата; жінки ЛГБТІК; жінки, які живуть з ВІЛ. Пріоритетною групою для підтримки визначено жінок та дівчат ВПО.

В якій сфері мають бути ініціативи?

Програмою мінігрантів можуть бути підтримані (але не обмежуючись) ініціативи в сфері покращення доступу до соціальних, правових, медичних, освітніх та адміністративних послуг; впровадження місцевого інклюзивного врядування; посилення економічної безпеки та розширення економічних можливостей; профілактика та протидія гендерному насильству; подолання ґендерних стереотипів та формування ґендерно чутливих соціальних норм. 

Яку діяльність може передбачати ініціатива?

Ініціатива, представлена на конкурс мінігрантів, може включати (але не обмежуючись) таку діяльність: надання правових, психологічних, соціальних та інших послуг; навчальні заходи; інформаційні та комунікаційні кампанії; заходи з мобілізації цільових груп та громади; адвокаційні заходи. Діяльність ініціативи має передбачати період впровадження в 2 місяці (розпочатись не раніше 15 жовтня 2022 року та закінчитись не пізніше 25 грудня 2022 року).

Яка підтримка передбачена в рамках програми мінігрантів?

В рамках програми мінігрантів передбачається фінансова підтримка щонайменше 4 ініціатив. Загальний розмір фонду мінігрантів - 80 000 (вісімдесят тисяч) гривеньМаксимальне фінансування кожної окремої заявки не має перевищувати суму 20 000 (двадцять тисяч) гривень. Фінансова допомога буде надана у вигляді оплати послуг/товарів, необхідних для впровадження ініціативи. Окрім фінансової підтримки, обраним ініціативам буде надана менторська та інформаційна допомога.

Яка процедура подання пропозицій на конкурс міні-грантів?

Заявки на конкурс мінігрантів приймаються в електронному варіанті шляхом заповнення онлайн-анкети (включає стислий опис/аналіз проблеми, план заходів, очікувані результати, перелік виконавців/партнерів, необхідні видатки). Окрім заповнення анкети, жодних додаткових документів надсилати не потрібно.

Кінцевий термін подання заявки - 10 жовтня 2022 року включно. Посилання на онлайн-анкету. 

Який процес розгляду та оцінювання поданих пропозицій?

Оцінювання поданих пропозицій буде здійснено зовнішнім експертним комітетом в один етап, на підставі поданої пропозиції. При прийнятті рішення про підтримку ініціатив, буде враховано обізнаність та розуміння заявником проблем та специфічних потреб цільової групи; продуманість та ефективність запропонованої діяльності; досяжність та вимірюваність результатів; досвід та спроможність виконавців/партнерів; реалістичність бюджету та його відповідність діяльності. Рішення експертного комітету є остаточним та не підлягає перегляду.

Усім заявникам буде повідомлено про результати розгляду заявки електронною поштою не пізніше 15 жовтня 2022 року.

Як можна поставити запитання щодо програми мінігрантів?

Всі зацікавлені заявники можуть звернутись із запитаннями чи за додатковою інформацією на електронну пошту [email protected] з темою листа «Програма мінігрантів з підтримки жінок в умовах війни».

Програма мінігрантів виконується в рамках ініціативи «Рівні права для жінок та дівчат з вразливих груп в умовах пандемії COVID-19/війни», яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України»ВГО «Комітет виборців України» через Громадський центр правосуддя, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.