bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошення про відкритий конкурс Української Гельсінської Спілки з прав людини
11.10.2022

Назва програми «Реагування на порушення прав людини та посилення правової спроможності громадян та правозахисників в Україні» (скорочена назва «Права людини в дії»

Донор:  Агентство США з міжнародного розвитку (USAID)

Організатор конкурсу: Українська Гельсінська Спілка з прав людини – неприбуткова, неполітична та незалежна громадська організація, є найбільшою асоціацією правозахисних організацій України, яка об’єднує 27 правозахисних недержавних організацій з метою захисту прав людини https://helsinki.org.ua/richni-zvity-2/

Тривалість проєкту: 15 листопада 2022 - 30 вересня 2023.

Географічне охоплення: міжнародний/національний рівень

Бюджет 1 919 851 грн.

Цільова група: Іноземні  партнери  — медіа, експертні установи, аналітичні центри, дипломатичні місії, лідери думок та інші зацікавлені особи та організації.

Партнери: правозахисні організації, що здійснюють документування військових злочинів в Україні.

Пріоритетні активності в рамках Проєкту:  

  1. Збір та поширення інформації про передумови, перебіг та наслідки війни Росії проти України, зокрема з т. з. прав людини та перехідного правосуддя.
  2. Регулярне інформування шляхом поширення інформації українською та англійською мовою на відкритих ресурсах (сайт, ФБ, Твіттер, телеграм);  
  3. Розсилка англомовних дайджестів іноземним медіа та аналітичним центрам через базу контактів.
  4. Реагування на оперативні події, пов’язані зі збройною агресією рф проти України (шляхом поширення задокументованої інформації про порушення прав людини та воєнні злочини у зв’язку зі збройною агресією — інтерв’ю зі свідками та потерпілими, коментарі національних та міжнародних юристів, правозахисників, професійних документаторів, правозахисників, конфліктологів та інших кваліфікованих експертів).
  5. Налагодження діяльності та робота т.з. віртуального “контактного центру” для іноземних медіа, аналітичних центрів та інших зацікавлених (включаючи створення бази контактів експертів з різних сфер діяльності; оперативне залучення експертів для надання коментарів на запит іноземних медіа та аналітичних центрів, зокрема, організація інтерв’ю); 
  6. Забезпечення регулярних англомовних онлайн-включень з професійним журналістом та залученням експертів по актуальних темах та можливістю іноземців поставити запитання. 
  7. Систематизація інформації та посилення спроможності органів державної влади щодо збору інформації та звільнення захоплених осіб.

 

До оголошення додаються формати документів, які є обов’язковими для подання організацією, а саме:  опис проєкту, робочий план, бюджет, форма оцінки ризику та відповідальності субгрантера. 

Детальна інформація за посиланням на сайті УГСПЛ

 

До 20.10.2022 потенційні учасники можуть звертатись з письмовими запитами щодо конкурсу competition@helsinki.org.ua.

Пакет документів організаціями подається  до  24 жовтня  2022 року, 18:00 за Київським часом в електронному вигляді на електрону адресу competition@helsinki.org.ua.

Організація повинна надати: 

  1. Опис проєкту;
  2. Опис робочого плану;
  3. Бюджет;
  4. Форму оцінки ризику та відповідальності субгрантера;
  5. Листи підтримки від партнерів актуальні на дату оголошення конкурсу на бланку організацій;
  6. Свідоцтво про реєстрацію або витяг;
  7. Довідку з податкової інспекції про внесення організації до Реєстру неприбуткових організацій з зазначенням коду неприбутковості;
  8. Статут (у форматі PDF);
  9. Резюме команди проєкту (основна команда проекту);
  10. Банківські реквізити (довідка з банку)
  11. Підтвердження реєстрації в системі System for Award Management (SAMhttp://www.sam.gov/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.