bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

268 800 злотих на фінансування польсько-українських наукових проектів від FNP
25.03.2023

Фундація польської науки оголосила третій конкурс на найкращі польсько-українські наукові проекти у рамках започаткованої у березні 2022 року програми «ЗА УКРАЇНУ», спрямованої на підтримку науковців з України, які співпрацюють із науковцями з Польщі.

Програма спрямована на підтримку вчених з України, які представляють соціальні та гуманітарні науки, у реалізації спільних наукових проектів разом із вченими з Польщі, які поглиблять знання з питань, пов’язаних із розвитком громадянського суспільства, демократії, європейської інтеграції та безпеки . Проекти мають стосуватися питань, важливих для обох країн.

 

Хто може взяти участь:

Науковці  зі ступенем не нижче доктора наук (і всіма прирівняними до нього ступенями), які незалежно від національності на день агресії проти України (24 лютого 2022 року) працювали в установах, що проводять наукові дослідження в Україні, та науковці, які працюють в установах, що проводять наукові дослідження. в Польщі.

Сума

Бюджет одного проекту на 12 місяців становить 268 800 злотих. 

Фундація польської науки заохочує приймаючу установу до співфінансування проекту (наприклад, у плані зарплати аплікантів, непрямих витрат, стипендій для студентів, залучення інших науковців тощо).

Терміни

Кінцевий термін подачі пропозицій: до 04 квітня 2023 року до 16:00 CET.

Умови:

Конкурс проводиться через конкурс пропозицій.

У заявці необхідно вказати двох науковців, одного з України та одного, який працює в Польщі. Він має бути поданий від імені обох дослідників особою, яка працює в Польщі, спільно з установою, що проводить наукові дослідження в Польщі, в якій буде реалізовано проект (приймаюча установа).

 

Заява повинна містити:

•  дані заявників, їхніх рідних закладів і приймаючого закладу;

•  резюме обох претендентів (до двох сторінок А4 кожне);

•  список до трьох основних публікацій кожного заявника з електронними версіями їх повного або часткового вмісту мовами оригіналу;

•  опис запланованого наукового дослідження із зазначенням його відповідності темі програми FNP та цілям (цілям), які мають бути досягнуті за допомогою проекту (до чотирьох сторінок формату А4);

•  інформація про розподіл завдань, які мають виконуватися заявниками, із зазначенням запланованих результатів проекту (наприклад, публікація, сценарій, виставка, лекція, семінар, тренінг, веб-сайт, додаток тощо; до двох сторінок А4);

•  інформація про заплановані заходи з поширення результатів проекту (до однієї сторінки А4);

•  інформація про внесок приймаючої установи у фінансування проекту (за наявності).

•  три заяви за підписами вченого з України, вченого з Польщі та представника приймаючої установи

Заявки подаються англійською мовою в електронному вигляді через онлайн-базу. Детальніше про подачу заявки дивіться в Інструкції (у розділі Файли для завантаження). Лауреатів програми обиратиме міжнародна група експертів, призначена FNP.

 

ФАЙЛИ ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ

Положення Програми підтримки польсько-української співпраці

Інструкція_Програма польсько-української співпраці

Заява Заявника з України

Заява Заявника з Польщі

Заява приймаючої установи

 

 

Можливості

Бюджет проекту включає кошти на покриття заробітної плати, а також витрати, пов’язані з дослідженнями.

 

Джерело

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.