bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Help – Hilfe zur Selbsthilfe приймає заявки на надання цільової грошової допомоги мікробізнесу
04.05.2023

Help – Hilfe zur Selbsthilfe відкриває реєстрацію на отримання цільової грошової допомоги на підтримку мікробізнесу.  

Закликаємо приватних підприємців та осіб, які зацікавлені зареєструватися як приватні підприємці (ФОП) і відповідають критеріям відбору для грантової програми, заповнити заявку на отримання грошової допомоги.  

Подати заявку можуть підприємці з числа ВПО (за наявності довідки), які переїхали до Києва та Київської області, а також підприємці в Київській області, які постраждали від військової агресії. Підприємницька діяльність повинна бути зареєстрована саме в Київській області. 

Перевагу у відборі мають: 

  • - Жінки підприємці, зокрема ті, які  стали головою сім’ї у зв’язку з воєнною службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю; 
  • - Домогосподарства з дітьми, літніми людьми та людьми з інвалідністю. 

Всього передбачено 325 виплат в межах проєкту.  Грант включає грошову підтримку на закупівлю обладнання та матеріалів вартістю до 2700 євро у національній валюті України та моніторинг підтримуваних мікробізнесів .  

Головними критеріями відбору є наявність реалістичної та стійкої бізнес-ідеї, а також дотримання існуючих стратегій місцевого розвитку. Мета програми — допомогти підприємствам розвиватися та стати стійкими в довгостроковій перспективі.  

Програма грантів для мікропідприємств розроблена для підтримки ремісничих (крафтових) та сервісних бізнесів. Лише підприємства, що належать до цих категорій, будуть мати право на отримання гранту. Програма надаватиме фінансову підтримку в формі грантів, які не потрібно повертати. Приклади ремесел можуть включати: столярство, бджільництво, виготовлення прикрас, гончарство та кераміку, текстильні мистецтва , виготовлення свічок, мил та інше. Приклади сервісів можуть включати: послуги з прибирання та догляду за будинками, ландшафтні та доглядові послуги за газоном, персональні тренування та фітнес-послуги, краса та догляд (такі як укладання волосся та догляд за нігтями), послуги з догляду за домашніми тваринами, ІТ та комп’ютерні ремонтні послуги та інше. 

Програма надання грантів не надає підтримку бізнесам у сільському господарстві. Однак, якщо бізнес займається вирощуванням їжі та/або розводить тварин і використовує їх для виробництва рукодільних товарів, таких як сир, хліб, мед тощо, то це буде вважатися ремеслом та може бути зарахованим на отримання підтримки через цю програму. 

 

Період прийому заявок: 02.05.2023 – 15.05.2023 
Google-форма буде закрита о 23:59 15.05.2023. 

 

Детальну інформацію про умови програми та форму реєстрації можна знайти за посиланням: https://help-ukraine.org.ua/announcements/otrimannya-tsilovoyi-groshovoyi-dopomogi-dlya-rozvitku-mikrobiznesu/

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.