bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

OPEN CALL – Goethe-Institut в Україні запрошує ілюстраторів/ок та художників/ць
25.05.2023

Goethe-Institut в Україні спільно з ГО «Феміністична майстерня» шукають ілюстраторів/ок та художників/ць для участі у проєкті «Her Gaze» в рамках програми Східного партнерства Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Her Gaze” має на меті у мистецький спосіб зібрати та надати видимості жіночим досвідам війни, а також посилити обізнаність мисткинь щодо етичних та безпечних методів роботи з архівами та персональними історіями людей, які пережили травматичний досвід в контексті загарбницької війни росії проти України.

Однією з цілей проєкту є створення феміністичної творчої групи за
участі німецьких, українських та польських художників/ць і активістів/ок.

Проект складається з двох частин: міжнародної онлайн лабораторії та літньої офлайн резиденції для молодих художни_ць-початківиць з України.

До участі в онлайн лабораторії запрошуються ілюстратори/-ки та художники/-ці з України, Німеччини та Польщі, які працюють з темами гендерної рівності та фемінізму і зацікавлені в реалізації соціально значущих проєктів та міжнародній співпраці, а також готові працювати з темою війни.

10 відібраних за результатом опен-колу учасників/-ць проєкту працюватимуть з
матеріалами архівів партнерських організацій, а також отримають рекомендації щодо самостійної роботи з персональними історіями. Ілюстрації на основі дослідження архівів будуть зібрані в колективний зін і представлені на виставках у Львові та Берліні в листопаді 2023 року разом із результатами програми літньої резиденції для молодих українських художни_ць-початківиць, набір на яку відбудеться окремо. Літня програма передбачає навчальну програму практичного спрямування за підтримки досвідчених художни_ць, куратор_ок та дослідни_ць, зокрема, учасни_ць онлайн лабораторії.

Спільна робота триватиме впродовж 5 місяців і включатиме щонайменше раз на місяць обов’язкові спільні синхронізаційні зустрічі. Учасницям проєкту буде запропоновано різноманітні форми групової та індивідуальної роботи, менторська підтримка та лекції від запрошених експертів/-ок. Окрім цього, відбудеться дводенний офлайн-нетворкінг для всіх учасників/-ць проєкту в Берліні.

 

Вимоги до участі:
- наявність професійного портфоліо
- обізнаність та високий інтерес до питань гендерної рівності та фемінізму
- рівень володіння англійською мовою не нижче B2 (англійська буде робочою мовою проєкту)
- готовність брати участь у щомісячних онлайн-сесіях нетворкінгу (червень-жовтень 2023 року,
загалом 5 сесій)
- готовність взяти участь у фінальному нетворкінг-заході в Берліні в листопаді 2023 року.

Що ми пропонуємо:
- одноразову стипендію у розмірі 550 євро
- покриття всіх виробничих витрат, пов’язаних з підготовкою до виставок та публікацією
- покриття всіх витрат на поїздку до Берліна у листопаді 2023 року

Ми заохочуємо подавати заявки на участь феміністичних ілюстраторів/-ок та художників/-иць з різним життєвим досвід м і особливо вітаємо заявки від художників та художниць, які зазнали негативного впливу трансфобії, расизму, класизму, ейджизму, антисемітизму та інших форм дискримінації.

Щоб подати заявку на участь у проєкті, будь ласка, заповніть онлайн-форму англійською мовою та прикріпіть своє портфоліо за посиланням https://shorturl.at/pLN25 до 10 червня 2023 року 23:59 за центральноєвропейським часом. Без вікових обмежень.

Проєкт “Her Gaze” реалізується Goethe-Institut в Україні та ГО “Феміністична майстерня” за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Контакти

  • Якщо вам потрібна додаткова інформація
  • будь ласка
  • зв’яжіться з нами: [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.