bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проєкти на основі відкритих даних отримають гранти в програмі Open Data. Unbroken
30.05.2023

♦ Прийом заявок Open Data. Unbroken подовжений до 28 червня 2023 року!

Протягом останніх трьох років Україна успішно виборювала панівні позиції в європейському рейтингу відкритих даних. На жаль, повномасштабна війна змістила акцент, але не зменшила потенціал відкритих даних у зміцненні державної стійкості. Програма Open Data. Unbroken працюватиме з проєктами на основі відкритих даних для прямого вирішення викликів воєнного часу. Охоплюючи широкий спектр завдань від підвищення прозорості державних установ до вирішення соціально-економічних проблем, ці проєкти прокладуть шлях до економічного відновлення.

До участі в Open Data. Unbroken запрошуються стартапи, бізнеси, громадські організації, автори диджитал-проєктів на основі відкритих даних, які спрямовані на подолання викликів, пов’язаних із війною. Заявки на конкурс приймаються до 18 червня 2023 року. Кожна з трьох команд-переможців отримає грант до 400 000 ₴ на розроблення проєкту та візьме участь у тримісячній менторській програмі. Серед критеріїв відбору переможців:

  • •  інноваційність проєкту, який пропонує новий продукт або вдосконалення наявних;

  • •  максимальний термін реалізації — до трьох місяців;

  • •  використання відкритих даних, зазначених у Постанові Кабінету Міністрів України № 835 від 26 квітня 2022 року;

  • •  різноманітність навичок і знань команди.

Міністерство цифрової трансформації України, як ключовий учасник розвитку відкритих даних, є організатором Open Data. Unbroken. Завдяки програмі Мінцифра допоможе командам-переможцям простимулювати ефективне управління, розширити можливості громадян і забезпечити сталий розвиток країни.

Михайло Корнєєв, керівник експертної групи з відкритих даних Міністерства цифрової трансформації України, зазначає необхідність підтримки сфери відкритих даних в умовах воєнного стану: «Відкриті дані — це фундамент розбудови демократичної держави та ключ до прозорої та ефективної післявоєнної відбудови. Тому одним з пріоритетів Мінцифри є підтримка ініціатив у сфері opendata, які своїми проєктами зможуть пришвидшити відновлення країни». 

 

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) працює над посиленням безпеки та стабільності в регіоні ОБСЄ шляхом сприяння регіональному та міжнародному співробітництву з економічних питань, зміцнення належного управління та допомоги державам-учасницям у боротьбі з корупцією, зокрема через використання відкритих даних. У межах міжрегіонального проєкту зі сприяння належному врядуванню та позитивному бізнес-клімату в регіоні ОБСЄ через цифровізацію та використання відкритих даних, що фінансується урядом Сполучених Штатів і виконується Офісом координатора економічної та економічної діяльності, ОБСЄ підтримує програму Open Data. Unbroken в Україні.

 

У кейсах міжнародної організації SocialBoost, організатора Open Data. Unbroken, за понад десять років роботи з open data напрямом є хакатони з відкритих даних, розроблення першої версії Єдиного державного порталу відкритих даних data.gov.ua, робота зі стартапами в рамках 1991 Open Data Incubator. Сьогодні організація і далі підтримує open data проєкти, сприяючи співпраці між різними стейкхолдерами.

Віктор Гурський, виконавчий директор SocialBoost, підкреслює роль відкритих даних у розвитку стартап-екосистеми: «Надаючи доступ до цінної інформації, відкриті дані дають змогу стартапам розробляти керовані даними рішення, визначати ринкові можливості та приймати обґрунтовані бізнес-рішення. Проєкти на основі відкритих даних значно сприяють інноваціям та економічному зростанню, створюючи сприятливе середовище розвитку tech-напряму України».

 

Для отримання додаткової інформації про Open Data. Unbroken та подання заявки відвідайте вебсайт.

 

Open Data. Unbroken імплементується 1991 Accelerator та SocialBoost у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі в рамках міжрегіонального проєкту Сприяння належному врядуванню та позитивному бізнес-клімату в регіоні ОБСЄ шляхом цифровізації та використання відкритих даних, що впроваджується Офісом координатора економічної та екологічної діяльності ОБСЄ за фінансової підтримки уряду Сполучених Штатів.


Для довідки:

SocialBoost — міжнародна організація, яка об’єднує спільноту стартапів і технічну експертизу з урядами та громадянським суспільством для розв’язання проблем економік, що розвиваються. SocialBoost створює та навчає спільноту стартапів, малих і середніх підприємств, а також розробляє власні ІТ-продукти для ефективного управління та демократії.

1991 Accelerator — флагманський проєкт ГО SocialBoost, перший і найбільший за пайплайном акселератор в Україні з фокусом на impact tech.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.