bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів «Відповідь на безпекові виклики для жінок і посилення регіональних коаліцій 1325»
17.07.2023

Український Жіночий Фонд оголошує конкурс грантів «Відповідь на безпекові виклики для жінок і посилення регіональних коаліцій 1325» для жіночих/феміністичних організацій із Закарпатської, Луганської, Львівської, Харківської і Хмельницької областей.

Пріоритети конкурсу:

Цей конкурс має два пріоритети:

Пріоритет 1

Відповідь на безпекові виклики, з якими стикаються жінки і жіночі/феміністичні організації. Безпекові виклики розглядаються з точки зору концепції комплексної безпеки, що включає не тільки фізичну, а і економічну, екологічну безпеку, доступ до послуг у сфері охорони здоров’я, сучасних технологій, освіти, тощо.

Проєкти можуть включати, але не обмежуватись:

♦  Адвокаційні ініціативи

♦  Інформаційні кампанії

♦  Системні навчальні програми

♦  Спільні ініціативи жіночих/феміністичних організацій ВПО і місцевих організацій

Пріоритет 2

Покращення співпраці та взаємодії між співвиконавцями обласних планів дій з виконання Резолюції 1325 та залучення нових організацій і осіб до регіональних коаліцій 1325 у п’яти областях.

Проєкти можуть включати, але не обмежуватись:

♦  Навчальні програми для співвиконавців обласних планів дій 1325

♦  Інформаційні кампанії в громадах

♦  Залучення окремих цільових аудиторій (молодь, ВПО, представники і представниці бізнесу, тощо) до ініціатив у сферах, що посилюють порядок денний жінки, мир, безпека і до участі у регіональних коаліціях 1325

Тематика проєктів та формат роботи за обома пріоритетними напрямками не обмежується.

Перевага при розгляді надаватиметься проєктам, які передбачають співпрацю з коаліціями 1325 та/або організаціями-їх членами.

Тривалість проєкту: 12 місяців

Максимальний розмір гранту і кількість підтриманих заявок:

Максимальний розмір гранту – 12,000 Євро (еквівалент в гривнях за курсом НБУ).

В межах конкурсу планується підтримати до 15 заявок (2-4 заявки з кожної області проєкту).

Ми запрошуємо подаватись до участі у конкурсі офіційно зареєстровані жіночі/феміністичні громадські організації із Закарпатської, Луганської, Львівської, Харківської і Хмельницької областей які:

♦  мають досвід реалізації грантових проєктів та успішного фінансового менеджменту і звітування (таким організаціям буде надано перевагу під час розгляду грантових заявок);

♦  мають бухгалтера з досвідом підготовки фінансових звітів в грантових проєктах;

♦  не пов’язані з державними установами та політичними партіями.

УЖФ визначає жіночими ті організації, метою яких (відповідно до статуту) є захист прав жінок та/або просування гендерної рівності. Професійні асоціації жінок не вважаються жіночими організаціями, якщо вони не доведуть, що дотримуються феміністичних принципів та, окрім надання послуг жінкам, розширюють їх права.

Критерії оцінки заявок:

Критерій оцінки Максимальний показник
Відповідність проєкту пріоритетам конкурсу 20
Ефективність запропонованого підходу 20
Чітко визначені результати проєкту та заходи для відстеження прогресу 20
Здатність досягти запропонованих результатів, що базується на попередньому досвіді та наявних організаційних та людських ресурсах організації 20
Співпраця з регіональною коаліцією 1325 20
Всього 100

В рамках конкурсу не підтримуватимуться: надання заохочень державним службовцям; підтримка політичних партій; ініціативи, спрямовані на підтримку професійних асоціацій жінок (такі як підприємниці, вчительки) і не є феміністичними; ініціативи, що шкодять навколишньому середовищу.

Недопустимі витрати: будівництво, придбання обладнання/активів на суму понад 1,000 Євро.

Український Жіночий Фонд оголошує конкурс грантів «Відповідь на безпекові виклики для жінок і посилення регіональних коаліцій 1325» для жіночих/феміністичних організацій із Закарпатської, Луганської, Львівської, Харківської і Хмельницької областей

 

Процедура подачі заявок та ухвалення рішень:

Для участі у конкурсі зацікавленим організаціям необхідно:

♦  Зареєструватись в онлайн системі подання проєктів Українського Жіночого Фонду за посиланням: https://uwf.org.ua/grantees/. Якщо Ви вже реєструвались у базі раніше – використайте для подачі аплікаційної форми ідентифікатор організації, який надійшов після реєстрації на вказану Вами електронну адресу. Якщо Ви з якихось причин не можете зареєструватись, або при спробі реєстрації система видає повідомлення про те, що організація з таким ЄДРПОУ уже існує – зверніться до грантової менеджерки УЖФ за адресою [email protected]

♦  Заповнити онлайн-аплікаційну форму внизу вказаної сторінки до 14 серпня 2023 року

УЖФ підтвердить реєстрацію заявки електронним листом.

Усі проєкти будуть розглянуті Грантовою Експертною Комісією.

УЖФ залишає за собою право:

♦  продовжити конкурс та/або рекомендувати перегляд заявок, базуючись на результатах оцінки;

♦  робити запити щодо додаткової інформації від апліканток/ів для належного розгляду заявки;

♦  не повідомляти про причини відхилення.

Запитання:

Будь ласка, надсилайте запитання на електронну скриньку [email protected] із зазначенням назви конкурсу («Відповідь на безпекові виклики для жінок і посилення регіональних коаліцій 1325») до 11 серпня 2023 року. Усі запитання і відповіді буде опубліковано на інформаційних ресурсах УЖФ, а також поширено через регіональні коаліції 1325.

 

Про проєкт:

Проєкт «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення» спрямований на підтримку реалізації порядку денного жінки, мир, безпека в Україні та локалізацію національного плану дій на виконання Резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» (Резолюція 1325) у п’яти областях – Закарпатській, Луганській, Львівській, Харківській і Хмельницькій.

В межах проєкту представниці та представники громадських організацій, місцевих органів влади, сектору безпеки та оборони та медіа співпрацюють задля визначення та впровадження конкретних рішень щодо безпекових викликів, з якими стикаються жінки та дівчата на локальному рівні, та ефективного впровадження обласних планів дій з виконання Резолюції 1325 з урахуванням потреб населення конкретного регіону. Проєкт виконується Українським Жіночим Фондом за фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.