bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс від УГСПЛ: посилення спроможності в документуванні воєнних злочинів рф
26.07.2023

Українська Гельсінська Спілка з прав людини оголошує конкурс 

Назва програми «Реагування на порушення прав людини та посилення правової спроможності громадян та правозахисників в Україні» (скорочена назва «Права людини в дії»)

Донор:  Агентство США з міжнародного розвитку (USAID)

Організатор конкурсу: Українська Гельсінська Спілка з прав людини – неприбуткова, неполітична та незалежна громадська організація, є найбільшою асоціацією правозахисних організацій України, яка об’єднує 27 правозахисних недержавних організацій з метою захисту прав людини https://helsinki.org.ua/richni-zvity-2/

Спілка є виконавцем  програми «Права людини в дії» Human Rights In Action (HRA)

Тривалість проєкту1 жовтня  2023 – 30 квітня  2024

Географічне охоплення:  постраждалі від конфлікту громади півдня та сходу України (населені пункти, які контролюються урядом України), зокрема деокуповані.

Бюджет :  $ 60 000.

Цільова група: правозахисні громадські організації, регіональні медіа, представники органів місцевого  самоврядування, правоохоронці.

Пріоритетні активності в рамках Проєкту:  

  1. Посилення спроможності місцевих громад півдня та сходу України в документуванні воєнних злочинів РФ, надання правової  та технічної підтримки щодо застосування норм міжнародного гуманітарного права.
  1. Створення та підтримка майданчиків для обговорення викликів у фіксації завданої шкоди для місцевих активістів, органів місцевого самоврядування (ОМС), органів розслідування та інших зацікавлених сторін.
  1. Експертна підтримка документаторів щодо використання формальних та неформальних міжнародних правозахисних інструментів (зокрема комунікації з установами ООН).
  1. Напрацювання спільних механізмів фіксації завданої шкоди спільно з державними установами для досягнення максимальної повноти документування на рівні громад, проведення спільних моніторингів, збору та систематизації інформації про завдану шкоду.
  1. Розробка та впровадження локальних програм відновлення громад, що передбачають підтримку постраждалих мешканців, оцінку збитків та формування запиту на відшкодування.

До оголошення додаються формати документів, які є обов’язковими для подання організацією, а саме:  опис проєкту, робочий план, бюджет, форма оцінки ризику та відповідальності субгрантера  за посиланням :

https://www.helsinki.org.ua/tenders/oholoshennia-pro-vidkrytyy-konkurs-ukrainskoi-helsinskoi-spilky-z-prav-liudyny-6/

До 4 серпня 2023  потенційні учасники можуть звертатись з письмовими запитами щодо конкурсу competition@helsinki.org.ua.

Пакет документів організаціями подається  до   серпня  2023 року, 18:00 за Київським часом в електронному вигляді на електрону адресу competition@helsinki.org.ua.

Організація повинна надати: 

  1. Опис проєкту.
  2. Опис робочого плану.
  3. Бюджет.
  4. Форму оцінки ризику та відповідальності субгрантера.
  5. Свідоцтво про реєстрацію або розширений витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та актуальний на дату конкурсу (2023)
  6. Витяг про внесення організації до Реєстру неприбуткових організацій з зазначенням коду неприбутковості.
  7. Статут (у форматі PDF).
  8. Резюме команди проєкту (основна команда проекту).
  9. Банківські реквізити (довідка з банку про рахунок в гривнях).
  10. Підтвердження реєстрації в системі System for Award Management (SAMsam.gov.
  11. Документ про призначення керівника організації відповідно до статуту з правом підпису.
  12. Лист підтримки від органів місцевого самоврядування.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.