bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Culture Helps / Культура допомагає»: індивідуальні гранти на підтримку психічного здоров’я до €1000
01.03.2024

 
«Culture Helps / Культура допомагає» відкриває конкурс заявок на індивідуальні гранти. Ви можете отримати до 1000 євро на індивідуальну підтримку психічного здоров’я.
 
Культурні менеджерки/и, активістки/и чи мисткині/митці, які працюють із людьми, що були змушені переїхати до безпечніших регіонів України чи країн Креативної Європи (усі країни-члени ЄС, а також деякі країни, що не входять до ЄС) через війну росії в Україні, можуть отримати фінансову підтримку. Її можна витратити, щоб подбати про своє психічне здоров’я (наприклад: оплатити послуги терапевта тощо). 
 
 
Про програму індивідуальних грантів:
 
• «Culture Helps / Культура допомагає» включає 7 конкурсів індивідуальних грантів, які будуть оголошені у 2023-2024 роках. Це четвертий конкурс;
 
• Наступний конкурс буде оголошено навесні 2024 року. Кожен раунд підтримуватиме від 20 заявок;
 
• Очікується, що 80 % загальної суми грантів буде виділено для українців, що проживають в Україні, 20 % — у країнах Креативної Європи;
 
• Мінімальна сума гранту — 200 євро, максимальна — 1000 євро;
 
• У кожному з попередніх конкурсів ми отримували понад 500 заявок. Рекомендуємо приділити достатньо часу, щоб підготувати якісну заявку;
 
• Конкретно на цьому рівні грантів ми не підтримуємо реалізацію проєктів, зверніть увагу на проєктний та міжнародний рівні грантів, або на програму грантів для відновлення культурної та мистецької діяльності від Фонду “ІЗОЛЯЦІЯ” ZMINA: Rebuilding.

 
Заявниця/заявник мають відповідати всім трьом критеріям:
 
• Фізичні особи віком від 18 років;
 
• Культурні менеджерки/и, активістки/и чи митці/мисткині, які зараз працюють з інтеграцією та адаптацією через культуру та мистецькі практики людей у нові громади, зокрема, із сім’ями та дітьми, які були вимушені переїхати в інші регіони України або в одну із країн Креативної Європи;
 
• Люди, що проживають в Україні або виїхали з України до однієї з країн Креативної Європи після 24.02.2022.
 
У цьому конкурсі спільно з психологічною агенцією Псікультура ми запускаємо інформаційні сесії у форматі вебінарів за участі психологинь та психологів, які працюють з культурними активістками та активістами, менеджерками та менеджерами, мисткинями та митцями на перетині мистецтва та психології. Основна мета сесій – підвищувати рівень обізнаності у методах та інструментах підтримки психічного здоров’я, допомагати заявницям та заявникам з пошуком ефективних інструментів, нормалізувати питання піклування про психічне здоров’я. Окрім інформаційних сесій для учасниць та учасників конкурсу ми будемо публікувати корисні поради, конспекти та воркбуки, які розроблятимуть наші експерти. Усі новини та можливості будуть опубліковані на Facebook-сторінці Іншої Освіти.

 
Заявка та терміни:
 
• Подати заявку можна у формі за посиланням. Питання заявки для підготовки можете знайти в цьому файлі;
 
• Подати заявку можна однією з мов – англійською або українською (обирайте зручнішу для вас — це не впливатиме на результат оцінки);
 
• Якщо у вас виникли технічні чи інші труднощі із заповненням заявки — зв’яжіться з нами електронною поштою;
 
Дедлайн подачі заявок — 29 березня 2024 року 23:59 за київським часом;
 
• Результати відбору будуть оголошені не пізніше 30 квітня 2024 року.
 
 
Критерії оцінювання:
 
• Зрозумілість заявки та вмотивованість заявника або заявниці. Будь ласка, якомога конкретніше опишіть свій запит;
 
• Заявка має бути зосереджена на психічному здоров’ї особи-заявника або заявниці (працівниці/ки культури, активістки/и чи митця/мисткині, які зараз працюють з інтеграцією та адаптацією через культуру та мистецькі практики людей у нові громади, зокрема, із сім’ями та дітьми, які були вимушені переїхати в інші регіони України або в одну із країн Креативної Європи). Переконайтеся, що заявка не підтримує психічне здоров’я інших людей (окрім вас);
 
• План витрат в заявці не містить заборонені до фінансування витрати. Програма не фінансує купівлю медичних препаратів, матеріальних цінностей (музичних та медичних інструментів, предметів побуту, техніки, витратних матеріалів для роботи), сплату оренди приміщення, оплату навчання, хірургічні операції, косметологічні процедури, стоматологічні втручання, а також консультації лікарів альтернативної медичної практики. Радо підтримаємо сеанси в психологині чи психолога, відпочинок у санаторії тощо. 
 
• Вплив та ефективність реалізованих проєктів. Проєкти, що ілюструють вашу професійну діяльність, допоможуть нам співставити вашу роботу із пріоритетами програми.
 
• Інтенція до сталості та продовження своєї професійної діяльності. Нам важливо підтримати вас та дати змогу перепочити та відновити сили, аби надалі ви змогли повернутися до своєї роботи.
 
• План дій та план витрат мають бути логічно пов’язані. Вказуйте конкретну суму вашого запиту в євро. Орієнтуйтеся на поради до заповнення заявки.
 
 
У вас залишилися запитання чи ви не впевнені, що ваша діяльність релевантна до умов програми? Скористайтеся однією з можливостей, щоб дізнатися більше та поліпшити заявку:
 
• Приєднуйтеся до інформаційної онлайн-сесії 12 березня 16:00. Будь ласка, зареєструйтеся на сесію й ми надішлемо вам запрошення та посилання на Zoom;
 
• Переходьте на запис попередньої інформаційної онлайн-сесії про індивідуальні гранти, де можна знайти багато відповідей на запитання про програму та підготовку заявки.
 
• Напишіть питання нам на [email protected];
 
• Напишіть нам у Telegram.
 
 
«Culture Helps / Культура допомагає» — це проєкт, що співфінансується Європейським Союзом у межах спеціального конкурсу пропозицій для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного та креативного секторів. Проєкт реалізовується Інша Освіта (UA) та zusa (DE).
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.