bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Голоси спільнот: Підтримка ініціатив направлених на допомогу найуразливішим верствам населення
08.04.2024

ГОЛОСИ СПІЛЬНОТ: Підтримка ініціатив направлених на допомогу найуразливішим верствам населення у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях (за фінансування COS).

Громадська Організація «Допомога та Надія» у партнерстві та за підтримки міжнародної гуманітарної оргаінзації «HelpAge International» оголошує конкурс міні-грантів “ГОЛОСИ СПІЛЬНОТ: Підтримка ініціатив направлених на допомогу найуразливішим верствам населення у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях (за фінансування COS)”для підтримки ініціативних груп спільнот, груп самодопомоги, невеликих НУО та груп людей, які готові вирішувати спричинені війною проблеми найуразливіших верств населення серед людей похилого віку з інвалідністю та без неї.

Мета конкурсу: 

  1. В рамках проєкту підтримку та допомогу повинні отримати щонайменше 100 бенефіціарів  похилого віку, як з інвалідністю, так і без неї, постраждалих через війну. 
  2. Залучення бенефіціарів, тобто людей 60+ з інвалідністю або без неї, до процесу прийняття рішень та визначення пріоритетів у наданні допомоги та підтримки, щоб забезпечити, що їхні голоси та потреби враховуються повністю, гарантуючи що ніхто не залишиться осторонь. А також сприяння соціальній згуртованості та надання можливості літнім людям взяти на себе відповідальність за власну гуманітарну відповідь.
  3. Розвиток і підтримка ініціативних груп та груп самодопомоги, що виходять із самої спільноти, спрямованих на надання допомоги найуразливішим верствам населення, з використанням SCLR-підходу (тобто керування процесом на стороні спільноти), задля забезпечення ефективної та адаптивної відповіді на кризу.
  4. Створення стійкої мережі організацій та спільнот для координації, обміну досвідом та подальшої співпраці у реагуванні на кризові ситуації.

Географія конкурсу: Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області

Цільові групи:

- Внутрішньо переміщені особи (ВПО) поважного віку (60+)

- ВПО поважного віку з інвалідністю

- Мешканці місцевої громади поважного віку (60+) з інвалідністю чи без неї

- Особи, що опинились в складних життєвих обставинах

Ми підтримуємо будь-які ініціативи, спрямовані на вирішення гуманітарних потреб, за винятком наступних:

- Проведення довготривалих заходів та ремонтних робіт що виходять за межі установлених дедлайнів;

- Підтримка будь-яких мілітарних ініціатив або таких що пов’язані з ними;

У конкурсі можуть брати участь ініціативні групи спільнот, групи самодопомоги та невеликі НУО (як зареєстровані, так і не зареєстровані), які об’єдналися для вирішення спільної проблеми.

Важливо: Не зареєстровані групи та громадські ініціативи повинні подавати заявку на конкурс разом із партнерською зареєстрованою організацією, яка буде партнером-представником ініціативної групи для вирішення проблеми чи реалізації проекту. У разі відсутності такої можливості, ми можемо надати контакти партнерських організацій в вашій області. 

У рамках цього проекту цільова благодійна допомога не надається прибутковим організаціям, фізичним особам, політичним партіям та урядовим інституціям.

 

Подача заявки:

Уважно заповніть аплікаційну форму та форму бюджету, які ви знайдете за посиланням

Заповнені форми надсилайте на e-mail [email protected]

У темі листа будь ласка вказуйте «Голоси Спільнот» _ Назва ініціативи _ Назва проєкту (за наявності)

Кінцевий термін подання пропозицій: 21 квітня 2024 року.

 

Бюджет та терміни реалізації:

Сума гранту  120 000 - 400 000 грн. 

Максимальний строк реалізації проєкту – до 31 липня 2024 року.

ВАЖЛИВО:  

Фінансуванню підлягають лише прямі витрати, які пов’язані з вирішенням проблеми або реалізацією ініціативи/проекту. Банківські витрати, що виникають при оплаті придбаних товарів та послуг відповідно до кошторису заявки, можуть бути включені до бюджету проекту.

Частка операційних витрат пов’язаних з реалізацією проєкту не має перевищувати 20% від загальної суми гранту

 

Критерії оцінки проєктів:

  1. Актуальність проблеми: проблема для вирішення є нагальною та актуальною для представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо. Проблема відповідає тематиці оголошеного конкурсу.

  2. Продемонстрована участь місцевої громади: групи самодопомоги повинні мати досвід активної участі у своїх громадах, демонструвати свою відповідальність щодо надання гуманітарної допомоги.

  3. Здатність до реалізації проекту: групи самодопомоги повинні мати наявні власні системи підтримки людей похилого віку з інвалідністю та без неї, постраждалих внаслідок війни, і демонструвати організаційну спроможність та мінімальні навички, необхідні для ефективної реалізації проєкту та управління запропонованими ініціативами, включаючи управління бюджетом та звітність.

  4. Термін вирішення проблеми: проблема, яка описана в заявці, повинна бути вирішена протягом 2-3 місяців, терміни реалізації повинні бути реалістичними та досяжними. Проте, за обґрунтованої потреби конкурсна комісія може прийняти рішення щодо збільшення терміну реалізації максимально до 4 місяців за умови узгодження такого рішення в рамках терміну дії гуманітарного проєкту.

  5. Дотримання партисипативного підходу (у т.ч. до навчання): обрані групи повинні демонструвати можливості для літніх людей взяти ініціативну участь в проєкті та готовність брати участь у підході з партисипативного навчання (SCLR) та бути відкритими для адаптації своїх ініціатив на основі зворотного зв’язку у місцевому контексті, аналізу та заповненню існуючих прогалин.

  6. Відповідність цілям проекту: Заявка має містити чіткий план розв’язання проблеми з конкретними термінами та відповідальними особами, реалістичний та детальний бюджет, який відповідає плану реалізації. Пріоритет надаватиметься групам самодопомоги, які запропонують ініціативи, що тісно узгоджуються з цілями проекту, а саме - зниження страждань людей похилого віку постраждалих внаслідок війни, та залучення людей похилого віку до прийняття рішень.

  7. Сталі рішення: Перевага надаватиметься групам, які пропонують стійкі/інноваційні рішення для вирішення виявлених прогалин та потреб у своїх громадах, демонструючи креативність та винахідливість.

  8. Гуманітарні принципи, інклюзивність та різноманітність: обрані групи повинні демонструвати інклюзивність та неупередженість у своєму членстві, забезпечуючи представництво літніх людей, осіб з інвалідністю та інших вразливих груп у громаді. Групи мають дотримуватись гуманітарних принципів (гуманність, нейтральність, незалежність, неупередженість) та прийняти загальні вимоги (наприклад такі як кодекс поведінки  МР МКЧХ та ЧП)

  9. Доцільність, покриття та соціальний вплив: запропоновані ініціативи повинні бути здійсненими (SMART-підхід), локальними, та здатними досягти визначеної кількості літніх людей (принаймні 100)  у громаді, максимізуючи вплив гуманітарного втручання. Вигоду від розв’язання проблеми, запропонованої в заявці, мають отримати більшість представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо.  Команда має бути зацікавлена у розв’язанні проблеми і здатна реалізувати запропоновану ідею в життя за короткий термін.

  10. Потенціал для адвокації та сталого розвитку: групи, які мають продемонстрований потенціал для адвокації та сталого розвитку за межами тривалості проекту, будуть пріоритетними, оскільки вони можуть використовувати результати проекту, щоб виступати за постійну підтримку з боку місцевої влади та агентств гуманітарної допомоги.

Оцінка

Для забезпечення максимальної прозорості, заявки будуть розглядатися спеціальною незалежною комісією, за шкалою оцінок від 0 до 5 для кожного критерію.

Заявки, які набирають найвищий бал, стають переможцями та отримають фінансування.

Результати конкурсу будуть оголошені 24 квітня 2024 року та надіслані переможцям на електронну пошту, а також опубліковані на фейсбук-сторінці громадської організації «Допомога та Надія» за посиланням після огляду всіх заявок та підрахунку балів.

 

Контакти

За будь-якими питаннями звертайтесь на електронну пошту 

[email protected]

Ренат Шаріпов – координатор проєкту.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.