bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сімейна драма або якими жорстокими бувають діти
21.10.2013

Днями , у дворі денного центру допомоги «Стефанія» я помітив чоловіка , який прогулювався по території. Погода була гарна і я запропонував йому присісти на лавочку , щоб посидіти і поговорити про його життєві труднощі . Ми сіли , і він почав розповідь …
Звуть чоловіка Остаф’єв Ігор Олександрович , провчився у школі сім класів , потім пішов у ПТУ . Після ПТУ вступив до військового училища . Закінчивши його , Ігор пішов в армію , де прослужив рік , а потім його направили до Чечні. Після того як відслужив - повернувся додому. Одружився на дівчині , у якої вже була п’ятирічна дитина. З часом у них народилася і спільна донька . Він був шалено щасливий початку свого сімейного життя . У дружини був будинок батьківський в якому вони і жили , а у Ігоря Олександровича двокімнатна квартира. Щороку білити хату , ремонтувати та плюс ще двоє дітей , загалом на це все потрібні були гроші. Ігор вирішив продати квартиру , зробити капітальний ремонт будинку , побудувати веранду і все таке інше . Так і зробили.
«Хоча друзі проти були . Говорили мовляв , воно тобі не треба. Живи собі так , як є , а квартиру і здавати можна . Але я їх не послухав. Тому, що душа така » , - каже Ігор Олександрович.
  Грошики швидко закінчилися. Довелося поїхати закордон на заробітки. Пересилав гроші постійно. У них все було: і дивани шкіряні , і стінки , і комп’ютер він старшенькій , коли вона була в сьомому класі , купив. Потім , падчерка Ігоря підросла і почалися каверзи . Сімейні сварки , розбіжності.
І падчерка зрештою заявила: - А що ти робив ці всі роки, поки я росла ?
Я кажу: - Як що ? А хто тобі це все купував ? Ми з мамою і купували.
Вона каже: - Ні , мені мама купувала , взувала , годувала мама.
І я просто сів на заднє місце » , - згадує Ігор Олександрович.
Дружина зі старшою донькою почали писати на нього заяви в міліцію мовляв , що він їх б’є , знущається. Але за його словами , Ігор Олександрович ніколи і руку не підняв .
« Тим більше робота важка у мене була . Я приходив , поїв і відразу відключався , і йшов спати » , - каже Ігор.
Коли вони написали заяву до опікунської ради - це вже була остання заява. Вирішальна . Ігор Олександрович і досі не розуміє як їм це вдалося , але вони вмовили старшого по комісії , щоб той посприяв . І ось , на опікунській раді , цей старший по комісії сказав Ігорю , що якщо його дружина ще хоч одну заяву напише , то Ігоря не тільки позбавлять опіки та прописки , а взагалі посадять.
« Ну я злякався і виписався . Просто злякався . Я прийшов , сам написав заяву і все » , - підсумовує Ігор Олександрович.
Вже пів року як він без прописки , без нічого . Живе по під’їздах . Їсти і помитися ходить у денний центр допомоги «Стефанія ». Перебивається на підробках . Останні кілька днів прихворів , лежав у БСП у нього задишка , тахікардія . Ось трохи підлікувався , зараз почне шукати черговий підробіток . Жити ж на щось треба . Сподівається знайти якусь роботу , де зможуть дати гуртожиток. Адже настають холоди , а в під’їздах в такі часи жити нереально.
«Найбільше мені дитину шкода. Молодшу мою доньку . Вони , мегери дві , кричать на неї , а я заступаюсь . Потім і мені перепадає » - говорить Ігор Олександрович.
Звичайно , судити про історію вислухавши лише одну зі сторін - це не діло. Але Ігор Олександрович говорив усе щиро . І не знаю навіть кому тут вірити. Але доля зробила свій вибір і він був не в бік Остафьева Ігоря Олександровича.
Благодійний фонд « Соціальне партнерство» допомагає всім без винятку. А так , як таких людей величезна кількість - то особливо вникати в життєву історію кожного - просто не вистачає сил.
Ви теж можете допомогти безпритульним ! Ви можете принести речі, продукти , допомогти без грошей - стати волонтером фонду . Телефонуйте: 044 591 54 43. Тисячі людей потребують Вашої допомоги!

Наш сайт

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.