bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Суд визнав бездіяльність чиновників Мінрегіону неправомірною
21.10.2013

18 жовтня 2013 року вступило в силу рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким визнано неправомірною бездіяльність Міністерства регіонального розвитку та ЖКГ України щодо нерозгляду експертних пропозицій, наданих Східноукраїнським центром громадських ініціатив за результатами громадської експертизи діяльності Міністерства.

Громадська експертиза, яку проводив Центр, була присвячена вивченню процедури формування Переліку відомостей, що становлять службову інформацію у Мінрегіоні України. У ході дослідження експерти хотіли з’ясувати причину, яка спонукає Міністерство вносити до власного переліку службової інформації великомасштабні карти та плани, що у свою чергу призводило до засекречення генпланів міст.

За результатами дослідження громадські активісти підготували експертні пропозиції та надіслали їх до Мінрегіону ще у липні 2012 року. Але, порушуючи постанову Кабінету Міністрів, міністерство більше року ухилявся від проведення спеціальної колегії, у ході якої мали бути розглянуті експертні пропозиції громадської організації.

«Близько року ми намагалися налагодити конструктивний діалог із Мінрегіоном і вирішити питання щодо врахування експертних пропозицій, проте поки справа не дійшла до суду, жодних зрушень не відбувалося», - коментує ситуацію юрист Східноукраїнського центру громадських ініціатив Вадим Сабінін.

«Лише після відкриття провадження у судовій справі Міністерство нарешті провело спеціалізовану колегію та розглянуло підготовлені Центром пропозиції. Втім найважливішим є те, що Міністерство внесло зміни до власного Переліку відомостей, що становлять службову інформацію та скасувало гриф «Для службового користування» на великомасштабних картах та планах міст», - говорить Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив. «На жаль, Мінрегіон України, який за родом діяльності і кількістю злободенних проблем у сфері відповідальності цього відомства, має працювати у постійному діалозі із громадськістю, робить це лише під примусом суду», - оцінює ситуацію громадський активіст.

***

Громадська експертиза була проведена завдяки фінансовій підтримці програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції», що реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив.

 

Контакти:

Бондар Аліна

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

http://totalaction.org.ua/

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

тел. 099 932 36 73         

e-mail: [email protected]

 

Контакти

  • http://www.cityplan.in.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.