bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальний театр – ефективна та популярна форма просвітницької роботи із підлітками та молоддю
05.11.2013

2 листопада на базі Слав’янської гімназії, що у Дарницькому районі міста Києва, відбулася прем’єра спектаклю соціального театру «Тато, будемо купувати коня».

Вкотре учні-підлітки отримали можливість звернути свою увагу та обговорити проблемні питання, що хвилюють молодь: стосунки з батьками, дружба та кохання, ранні статеві відносини та ризики, що із ними пов’язані, способи попередження небажаної вагітності та інфікування ВІЛ, проблема вибору в житті та уміння відстоювати свої права, в тому числі репродуктивні.

Актори театру – однолітки глядачів - хлопці та дівчата, учні 9-х класів Слав’янської гімназії. По завершенні спектаклю  події, що відбувалися на сцені, обговорювались з глядачами. Юні глядачі стверджували, що питання та проблеми, висвітлені у спектаклі, є безумовно актуальними для них та їх однолітків. Обговорення і спільний пошук рішень щодо цих питань – необхідний та важливий, а соціальний театр – гарний метод, або спонукати до такої дискусії молоду аудиторію. Тим більше, що на сцені – однолітки глядачів, а це у рази підвищує цікавість та сприяє спілкуватися «на рівних».

Окрім обговорення із глядачами проблемних ситуацій, які яскраво відобразили на сцені юні таланти, глядачі також дізналися про Клініки, дружні до молоді – медичні заклади, створені спеціально для даної цільової аудиторії, що працюють на принципах дружнього підходу, доброзичливості та неосудливого ставлення. Спеціалісти клінік – гінекологи, урологи, психологи та інші – надають підтримку та лікування на основі конфіденційності, тобто не вимагаючи називати своє справжнє ім’я чи приходити на прийом із батьками.

Постановка вистав соціального театру організовується із 2008 року та є можливою завдяки проекту «Доступ підлітків до інформації та знань з репродуктивного здоров’я та прав», який реалізується Благодійним фондом ”Здоров’я жінки і планування сім’ї”. В рамках проекту використовуються різні ефективні та цікаві для цільової аудиторії форми просвітницької роботи, такі як тренінги, вуличні акції, волонтерські табори тощо. Проте соціальний театр – одна з найулюбленіших активностей, що користується популярністю у підлітків. Саме тому із новою виставою  «Тато, будемо купувати коня», створеною спеціалістами Фонду, юні актори незабаром вирушать на гастролі. У планах не тільки виступи у школах міста Києва, але й виїзні вистави у кількох інтернатних закладах Київської області.

Контакти

  • http://www.womenhealth.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.