bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

До створення квартальних комітетів у Луцьку хочуть залучати ОСББ
06.11.2013

Минулого тижня експерти Ресурсного центру для ОСН у місті Луцьку провели бліц-навчання для голів ОСББ, під час якого учасникам розкрили можливості розширення впливу ОСББ через створення та організацію діяльності квартальних комітетів.

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) діють для забезпечення належного рівня обслуговування багатоповерхових будинків, однак повноваження ОСББ поширюються лише на будинок, де створено об’єднання, й на прибудинкову територію, у той час коли повноваження органів самоорганізації населення (ОСН) значно об’ємніші й мають ширше територіальне охоплення. Крім того, ОСН є представницькими органами громади, тому можуть представляти і відстоювати її інтереси на рівні місцевого самоврядування та, власне, переймати делеговані повноваження від ОМС.

Квартальні комітети є однією із форм ОСН і, на відміну від ОСББ, квартальні комітети можуть бути створені не тільки у окремому будинку, а включати будинки певного району міста, включаючи приватний сектор. Тому створення квартальних комітетів дає ОСББ можливості здійснювати вплив на профільні державні органи для забезпечення благоустрою у багатоповерхівках.

«Дехто вважає, що ОСББ та ОСН – органи конкуруючі, проте ми переконані, що ці дві структури є взаємодоповнюючими і від об’єднання їхніх зусиль для покращення благоустрою на певних територія користь отримають в першу чергу мешканці міста. Саме тому ми вирішили залучити до створення квартальних комітетів вже діючі ОСББ, які мають досвід у вирішенні проблем, характерних для будинків, а відтак, є вже певною мірою підготовані до особливостей діяльності ОСН,» - пояснює Ірина Гайдучик – керівник проекту ««Створення умов для нового якісного рівня діяльності ОСН у м. Луцьку», який реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення.

Контакти

  • Прес-служба Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.