bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Скажи собі: «Я можу!»
27.11.2013

20 листопада цього року в будинку культури міста Шепетівка Відбувся відкритий кубок з пауерліфтингу серед людей з особливими потребами імені Миколи Островського.

В цей день на сцені змагались 15 людей з Ізяславського, Шепетівського, Полонського, Славутського та Новоушицького районів. Всіх їх об’єднали спільні риси – надзвичайна сила духу та любов до спорту як невід’ємної частини життя. Хтось із них займається пауерліфтингом давно, а хтось у цій справі – новачок. Символічно, що свято носило ім’я Миколи Островського – особистості, яка стала символом епохи та зразком перемоги людського духу, прикладом тих вершин мужності, на які може піднятись людина.

Ініціатором відкритого кубку виступив Олег Лаврук, чемпіон України з пауерліфтингу серед людей з особливими потребами, діючий рекордсмен України, номінант премії «Гордість країни», очільник і тренер Шепетівського клубу пауерліфтингу, в якому тренуються спортсмени з особливими потребами.

– Декілька років тому після автокатастрофи я наполегливо боровся за життя, керуючись принципом «краще померти у русі, ніж просто лежачи у ліжку». Усвідомивши, що своїм прикладом я зможу надихнути інших людей з особливими потребами, почав діяти і зробив спорт невід’ємною частиною життя. З часом навколо мене утворилася дружна команда однодумців. Спільними зусиллями влади, бізнесу та благодійників було створено ГО «Шепетівський клуб пауерліфтингу», де люди з обмеженими можливостями мають змогу пройти фізичну та соціальну адаптацію, відчути себе повноцінними членами суспільства та досягати все нових й нових вершин, – розповів Олег Лаврук.

Учасникам відкритого кубку з жиму лежачи вдавалося підняти значну, зважаючи на їхній фізичний стан, вагу. Тому для багатьох пауерліфтерів, якітмріють про спортивну кар’єру, турнір став ще одним кроком до реалізації власної мрії.

– Я захворів ще у два з половиною роки, і це суттєво вплинуло на здоров’я. Щоб покращити свій фізичний стан, почав ходити до спортзалу. Тепер заняття спортом стали моїм власним наркотиком: не пішов у спортзал, пропустив заняття і уже не знаєш, що робити та куди себе подіти. На тренуваннях я вижимаю і 100, і навіть 105 кілограмів, – поділився Руслан Гадзина, спортсмен Шепетівського клубу пауерліфтингу.

За результатами Кубку кожен учасник став переможцем. Першою чергою, тому, що вони довели – за наявності щирого бажання і віри можна досягти будь-якої мети.

– Це – моє перше змагання і перша перемога. Я підняв 35 кілограмів. Щасливий. Фізкультура та ЛФК покращили мій моральний і фізичний стан. Відтепер же я буду ходити на штангу, буду більше качатися. Моя перша перемога не стане останньою, – ділиться враженнями Дмитро Сипавка, вихованець Ізяславської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів.

Проект реалізувала молодіжна громадська організація «КЕДР». Захід відбувся за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації, Шепетівської міської ради, Благодійного фонду «Зміцнення громад», корпорації «Сварог Вест Груп», ГО «Шепетівський клуб пауерліфтингу».

– Наша організація багато років поспіль займається формуванням активної життєвої позиції молоді та покращенням умов на Хмельниччині для розкриття її внутрішнього потенціалу. Одним із пріоритетних напрямів роботи є підтримка людей з особливими потребами, а саме – проведення акцій зі збору коштів, організація культурно-масових і суспільних заходів та змагань за їх участі. Таким чином волонтери молодіжної громадської організації сприяють фізичній та соціальній реабілітації людей з обмеженими можливостями, – наголосила Тетяна Василик, голова МГО «КЕДР», директор Благодійного фонду «Зміцнення громад».

Наприкінці Тетяна Павлівна побажала молоді щоденно брати приклад зі спортсменів: жити на повну, реалізовувати себе по максимуму, щоб кожен з присутніх у залі відчував, що в житті йому усе до снаги.

Контакти

  • 03840 4-18-60

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.