bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ІГС Донецької області: “Ми поділяємо почуття громадян, які вийшли на “Євромайдани”
28.11.2013

Громадські організації Донеччини вважають, що прийняте Кабінетом Міністрів України розпорядження “Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами-членами, з іншої сторони” порушує Конституцію, суперечить Закону України “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”, іншим законам і Указам Президента України, а також міжнародним зобов’язанням України. Значно перевищивши власні повноваження, КМУ продемонстрував лицемірність усіх заяв представників влади щодо пріоритетності європейського вибору та “побудови Європи в Україні”, що викликало обурення широких верств населення. 

Ми поділяємо почуття громадян в усіх регіонах України, які відчули себе обманутими, і вийшли на вулиці своїх міст на спонтанні “Євромайдани”. Вважаємо, що єдиним способом для центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування зберегти своє обличчя - це утриматись від перешкоджання мирним зібранням, надати підтримку в забезпеченні здоров’я і безпеки їх учасників, припинити провокації, а також жодним чином не обмежувати свободу пересування. 

Конституція України проголошує, що народ є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні, здійснює владу безпосередньо і ніхто не може узурпувати державну владу (стаття 5). Громадські організації Донеччини заявляють про неприпустимість порушень громадянських прав і свобод громадян, обмеження владою умов для прямого народовладдя. 

Ми приєднуємось до заяви Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства з приводу ситуації, що склалася навколо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, і закликаємо до негайного скасування розпорядження КМУ № 905-р від 21.11.2013 р. та до відставки Кабінету міністрів України через перевищення ним своїх повноважень. Від Президента України вимагаємо повернення до діалогу з Європейським Союзом та якомога скорішого підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Ми закликаємо керівництво Європейського Союзу ігнорувати пропозиції щодо створення трьохсторонньої комісії (Україна-ЄС-Росія). Україна веде з Європейським Союзом двосторонній діалог і втручання третіх сторін в цей процес є неприпустимим, оскільки підриває державний суверенітет і незалежність України, та принижує правосуб’єктність Європейського Союзу.

Всеукраїнська громадська організація 

  • Асоціація підтримки прогресивних реформ” Голова В.В. Редько
  • Громадська організація “Центр аналізу та розвитку громадських комунікацій “ДІАЛОГ” Голова правління С.В.Бондаренко
  • Донецька міська громадська організація «Агенція розвитку місцевого самоврядування» Голова В.І. Кочуєв
  • Донецька міська громадська організація “Альянс” Президент С.В. Закревська
  • Донецька обласна громадська організація “Донецький інститут соціальних досліджень і політичного аналізу” Голова В.П. Кіпень
  • Донецька обласна громадська організація “Центр політологічних досліджень” Виконавчий директор С.І. Штукарін
  • Донецька обласна громадська організація “Донецький інститут інформації” Голова правління О.В. Мацука
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України” Голова правління С.В.Ткаченко 
  • Правозахисна організація “Донецький Меморіал” Голова Ради О.П.Букалов

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.