bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкритий лист громадянському суспільству України. Коментуйте!
04.12.2013

Сьогодні, щоб зберегти баланс інтересів України, відстояти свої права й волю на достойне життя, чимало співгромадян вдаються до радикальних дій. Ми вже стали свідками провокацій, сутичок і застосувань фізичної сили. Усім відомі невтішні наслідки протистоянь.

На жаль, передумови виникнення нових радикальних дій існують. Тому наша громадянська позиція, вибудувана мирноорієнтованими громадськими інституціями, звертається до усіх сторін конфлікту: розвій будь-якого насилля потрібно негайно зупинити! Особливо наголошуємо, що найвищими цінностями були і залишаються  життя людини і громадянський мир, тому за будь-яких умов - не допустити кривавого розбрату в країні, виявити силу духу і терпіння, не ставати знову і знову об’єктом політичних розбірок, а сформуватися в суб’єкт громадянського волевиявлення за цінності самовизначеної, самодостатньої консолідованої України.

Всі ми маємо усвідомити: наша громадянська активність не виправдана, якщо сьогодні ми не випрацюємо злагодженого  патріотичного “порядку дій”.

Тому пропонуємо:

1.Проведення відкритого розширеного засідання Національної ради безпеки України з представниками громадських організацій для врегулювання ситуації, в першу чергу - через призупинення будь-якої політичної агітації і ситуативної боротьби за владу.

2.Проведення парламентських слухань для прийняття зобов’язань громадянської спільноти і держави на припинення протистоянь, і призначення прямого всеукраїнського референдуму.

3.Проведення референдуму задля визначення єдиних цілей і співналаштування української спільноти,  як це зробив народ України у грудні 1991 року.

Ми відкриті до спільних дій з кожним, хто поділяє таку позицію.

Людмила Авескулова, президент Всеукраїнської громадської організації “Ліга Культури”, уповноважена учасниками об’єднання донести до українського суспільства нашу позицію на вимоги часу.

www.culture.org.uа

[email protected]

тел: 067-465-66-95 Людмила, 067-233-87-14 В’ячеслав

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.