bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Виконавчого директора Transparency International Україна просять з’явитися до суду за мирну акцію
06.12.2013

Олексій Хмара, виконавчий директор Transparency International Україна отримав телефоном запрошення з’явитися до Печерського районного суду м. Києва. 

Його запросили для повторного розгляду справи про ніби то порушення Олексієм Хмарою  заборони на проведення мирної акції під Адміністрацією Президента, що відбулася ще у липні цього року.

Попередній розгляд цієї ж справи вилився у три місяці бюрократичної тяганини та закінчився поверненням матеріалів до міліції із підозрою на підробку правоохоронцями адмінпротоколу.

5 грудня Олексія Хмару запросили знову до суду. Він має явитися на 17.30 9 грудня (в Міжнародний антикорупційний день). Справу розгляне суддя Оксана Царевич.

«Я маю цілком обґрунтовані побоювання, що таке «запрошення» є банальним намаганням закрити нам рота через професійну діяльність та через критику розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада», - вважає Олексій Хмара.

Нагадаємо, що 24 липня 2013 року Transparency International Україна провела театралізовану акцію «Пробий стіну бюрократії» під Адміністрацією Президента, де на виконавчого директора було виписано адмінпротокол. 12 вересня в Печерському районному судім. Києвавідбувся розгляд справи проти Олексія Хмари стосовно проведення мирного зібрання на вул. Банкова. Суддя Юлія Фаркош виявила суттєві невідповідності в протоколах, що були надані суду та Олексію Хмарі. Вона винесла рішення, що їх не можна визнати доказом, а значить - неможливо ухвалити судове рішення. Згадки про частину порушеної статті та про понятих, що начебто були присутні під час обшуку містяться лише в примірнику протоколу міліції, але не в протоколі виконавчого директора ТІ Україна. Протоколи були відправлені назад міліціянтам для з’ясування обставин, не зважаючи на те що процесуальні строки давно вийшли. 

 

Контакти

  • Ольга Тимченко
  • (050) 352-96-18

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.