bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Влада і громадськість об’єднали свої зусилля у сфері зайнятості молоді
20.12.2013

Проблема молодіжного безробіття складна та багаторівнева. Молодь формує особливий спектр ринку праці, який значно відрізняється від інших. З одного боку, молодий вік сприяє високій мобільності, відкритості, готовності до змін та пошуку роботи, а з іншого — молоді не вистачає відповідного досвіду, щоб бути конкурентоспроможними на ринку праці. 

На теренах нашої області вирішенням питання молодіжного безробіття займаються як державні так  і недержавні установи та організації. Проте часто організації, які працюють у одному напрямку, навіть незнайомі між собою, хоча вони не є конкурентами і, об’єднавши зусилля могли б досягти вагоміших результатів. Тому за ініціативи Волинського Інституту Права у 2013 році було вирішено організувати відповідні заходи, які б надали можливість об’єднати зусилля всіх зацікавлених сторін у вирішенні питань занятості молоді. Кожна із сторін, яка дотична до проблеми молодіжного ринку праці, має свої важелі, ресурси, фінансову спроможність тощо. І саме консолідація зусиль, обмін досвідом, найкращими практиками роботи з молоддю, актуальними напрацюваннями в цій сфері; об’єднання ресурсів та ідей бізнесу, влади, громадського сектору стало метою реалізації проекту «Створення сприятливого середовища для зайнятості молоді через розвиток інноваційних механізмів та вдосконалення співпраці». Даний проект був підтриманий управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації.    

В рамках проекту створено недержавну соціальну партнерську мережу з працевлаштування молоді, до складу якої увійшли представники центрів кар’єри Волинських ВУЗів, районних відділів сім’ї та молоді (молоді та спорту), центрів зайнятості, громадські організації Волині та інші зацікавлені сторони. З більшістю учасників мережі підписано угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин, згідно яких сторони зобов’язуються діяти спільно та співпрацювати для покращення ситуації на молодіжному ринку праці.

Для забезпечення сталості взаємовідносин та ефективності функціонування партнерської мережі для представників районних центрів проведено інформаційні зустрічі, які мали на меті сприяти передачі передових інноваційних практик працевлаштування молоді.

Для роботи партнерів у мережі розроблені кейси кращих практик, які вмістили у себе теоретичні та практичні стандарти роботи з молоддю. Вміст кейсу різноплановий та насичений актуальною і корисною інформацією, включно із фрагментами навчальних заходів для підвищення активності молоді та актуальними конкурсними пропозиціями, якими має можливість скористатись кожен бажаючий.

Це перші кроки і етапи, які проходять партнери мережі для налагодження системності та злагодженості у своїх діях. Як продовження діяльності наразі готуються спільні практичні заходи.

Ми запрошуємо усіх бажаючих долучитись до роботи партнерської мережі та зробити важливий крок подоланні молодіжного безробіття та підвищенні соціальної активності молоді Волині.  

 

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.