bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звернення до керівників урядів країн ЄС
23.12.2013

14 грудня Всеукраїнська ініціатива «За мирний протест!» розпочала збір підписів під зверненням до керівників урядів країн ЄС на усіх Євромайданах України.  Основні вимоги підписантів дві:

  1. Закрити особисті рахунки Віктора Януковича, Миколи Азарова, Віталія Захарченка та членів їх сімей
  2.  Закрити кордон на в’їзд  Віктора Януковича, Миколи Азарова, Віталія Захарченка та членів їх сімей

Такі вимоги поставлені активістами, оскільки протягом періоду мирної акції протесту Євромайдану, починаючи з 21 листопада, відбувались грубі порушення прав та свобод людини з боку української влади. «Події 30 листопада (масове побиття студентів підрозділами МВС), 1 грудня (масове побиття журналістів та активістів Євромайдану, а також медиків, які допомогали потерпілим на Банковій), політичне ув’язнення невинних активістів та відкриття кримінальних справ, силовий розгін від 10 грудня Євромайдану НЕ МОЖУТЬ БУТИ ПРОБАЧЕНІ та ПРОІГНОРОВАНІ» - зазначено у зверненні. У будь-якій демократичній європейській державі як мінімум міністр внутрішніх справ одразу б подав у відставку, натомість в Україні на сьогодні питання покарання винних у звірському поводженні силовиків затягується. Влада знаходить цапів-відбувайлів, на яких скидає усю провину, поки справжні ініціатори побоїщ ходять на волі та приймають подальші рішення щодо обмеження права на свободу зібрань, відкривають кримінальні провадження проти активістів, викликають на допити в СБУ.

Народ України не може дозволити перетворити власну державу на диктаторську імперію олігархічних кланів. Тому підписанти звертаються до керівників урядів демократичних держав Європейського Союзу, де права та свободи  є одною з найвищих цінностей країн, та закликають їх до рішучих дій у правовому полі.

На сьогодні близько 1 000 людей вже виразили свою підтримку даного звернення на Євромайданах. 17 грудня стартував он-лайн збір підписів за адресою: http://www.change.org/ru/петиции/председатели-правительства-стран-ес-арестуйте-счета-януковича

Кожен голос на підтримку звернення – це крок до правової держави!

 

Повне звернення: www.zmina.org.ua

 

Контакти

  • 097-394-32-15

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.