bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рівному створили першу некомерційну аудіокнигу
09.01.2014

Нею стала повість Олександра Євтушка “Пиво з абрикосів”. Кошти на запис книги отримали за рахунок гранту голови Рівненської ОДА та Рівненської обласної ради обдарованій молоді, актори та музиканти долучилися до проекту на волонтерських засадах. Одним з волонтерів став письменник Олександр Ірванець, що погодився “начитати” передмову до видання.

Обкладинка аудіокниги

Мета ініціативи – надати можливість людям з вадами зору познайомитися з літературною творчістю рівненського письменника, сприяючи ліквідації інформаційної нерівності незрячих людей. Окрім Олександра Ірванця до створення аудіокниги долучилися: артист Корній Демидюк, звукорежисер Іван Ніколаєв, музиканти Ілля Горбунов та Адієлло Дезідоріо. Координувала проект співробітниця Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Юлія Ковальчук. Проект не переслідує жодної комерційної вигоди, тому аудіовидання не надходитиме в продаж, а розповсюджуватиметься через інтернет.

  
Повість «Пиво з абрикосів», назва якої за стилем і значенням перегукується з «Кульбабовим вином» Рея Бредбері, розповідає про дружбу, кохання, творчість, пошуки себе, а власне, це оповідка про юність. Не абстрактну юність, а цілком реальне життя, поривання і почуття двох молодих юнаків: Івана Гацкевича та Матвія Воргуля, які живуть у Рівному та займаються грою на гітарі (у них є колектив «Мала Земля», що працює у жанрі авторської пісні). Сюжет намотується навколо історії кохання одного з них – Івана Гацкевича, який спалахує почуттями до співачки-учасниці музичного фестивалю, але, попри любов до неї, не може зрозуміти логіку вчинків своєї обраниці.
 
Команда проекту створення аудіовидання
 
«Пиво з абрикосів» не випадково було обране для створення аудіокниги – цей твір у 2012 році став лауреатом конкурсу «Краща книга Рівненщини», а у 2004 році - володарем ІІІ премії  у номінації «Проза» від видавництва «Смолоскип».
 
Зараз повністю «зверстана» аудіокнига, записана двома голосами та оформлена музично, виставлена для вільного прослуховування на сайті Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки у розділі «Аудіоподкасти». Ще 20 примірників видання, записаних на диски, було розповсюджено серед громадських організацій Рівного, що опікуються незрячими людьми. 
 
Проект став прецедентним для Рівненщини і його організатори сподіваються, що він матиме продовження. Тому, якщо у Вас є ідеї чи пропозиції щодо співпраці, звертайтеся на е-мейл до координатора проекту Юлії Ковальчук - ми радо розглянемо кожну з них; також, якщо у Вашої організації існує необхідність отримати аудіокнигу на фізичному носії - напишіть нам і ми її Вам подаруємо.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.