bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Доступності Генплану Дніпропетровська будуть домагатися у Євросуді
24.01.2014

Східноукраїнський центр громадських ініціатив подав скаргу до Європейського суду з прав людини з вимогою визнати неправомірним засекречення Генерального плану Дніпропетровська. Згідно поданої до суду скарги громадською організацією, порушником права на доступ до публічної інформації є міська рада Дніпропетровська.

Інформаційний запит на доступ до графічної складової Генплану міста громадська організація направила до міськради ще у 2009 році. Тоді Центр здійснював моніторинг доступності генеральних планів міст. Міська рада відмовилася надати для ознайомлення Генплан міста, посилаючись на наявність на ньому грифу «Для службового користування».

У відповідь на відмову надати доступ до документа Східноукраїнський центр громадських ініціатив звернувся із позовом до суду. Проте українські суди підтримали позицію міської ради і вирішили, що доступ до головного містобудівного документу повинно мати лише обмежене коло працівників міської ради.

«В Україні мивичерпали всізасобисудового захистунашого права на доступ до публічної інформації. Для того, аби спонукати міську раду Дніпропетровська зробити документ доступним для всіх мешканців міста ми змушені звернутися до Європейського суду з прав людини», - пояснює позицію організації голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

 

З відповідями міської ради у справі щодо оприлюднення Генерального плану Дніпропетровська можна ознайомитися тут.

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України»за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродженнята в рамках проекту«Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії..

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

тел. 0642 49 13 74

e-mail: [email protected].

 

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.