bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

За засекречення Генплану на міську раду Вінниці подали до Євросуду
30.01.2014

З вимогою визнати неправомірним засекречування Генерального плану Вінниці Східноукраїнський центр громадських ініціатив подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Порушником права на доступ до публічної інформації громадська організація називає Вінницьку міську раду.

Підставою для звернення до суду стала відмова міської ради у відповідь на інформаційний запит Центру надати для ознайомлення головний містобудівний документ населеного пункту.

Інформаційний запит на доступ до графічної складової Генплану міста громадська організація направила до міськради ще у 2009 році, здійснюючи моніторинг доступності для громадян основних містобудівних документів. Тоді міська рада відмовиласянадати документ для ознайомлення.

Це вже не перше звернення Центру щодо порушення права на доступ до публічної інформації до Європейського суду з прав людини. Аналогічні скарги щодо приховування важливих містобудівних документів були направлені проти Миколаєва, Харкова, Тернополя та Дніпропетровська.

«Міські ради систематично порушують законодавство України щодо доступу до публічної інформації, зокрема до генпланів. Національні суди їх у цьому підтримують. Нам нічого не залишається як звернутися за захистом своїх прав до Євросуду», - коментує подання скарги голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

З відповідями міської ради у справі щодо оприлюднення Генерального плану Вінниціможна ознайомитися тут.

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України» за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження та в рамках проекту«Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії..

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.